Reactie op het artikel van Trouw ‘Onderwijs mbo zwaar onder druk van 26 oktober 2020.

EuroCollege werpt positieve blik op mbo-onderwijs in tijden van Corona

De laatste tijd komt het mbo-onderwijs niet altijd positief in het nieuws. Begrijpelijk, want Corona zorgt voor veel problemen door de online lessen en het tekort aan stageplaatsen. Dat is jammer, want er zijn nog scholen waarbij de lessen wel volledig fysiek plaats kunnen vinden. EuroCollege vond het daarom tijd voor een tegengeluid.

Fysieke lessen

De studenten van EuroCollege hebben nog steeds fysiek les, ondanks Corona. De maatregelen van het RIVM worden hierbij uiteraard strikt nageleefd. De studenten dragen als zij zich verplaatsen in de school een mondkapje, er staat een spatscherm tussen de docent en de studenten en de 1,5 meter wordt zowel in de klas als in de gangen en overige ruimtes aangehouden.

corona proof les

Voor de studenten waren deze maatregelen in eerste instantie even wennen, maar ze zijn blij dat hun lessen nog fysiek plaatsvinden. Zo vertelt onder andere International Business & Sales studente Angel Brewster: “Ik ben heel blij dat mijn lessen nog steeds fysiek zijn en ik ervaar mijn lessen op EuroCollege in tijden van Corona zeker positief”.

Kevin Ruyken, student Evenementen & Hotel Management, ziet naast de lessen op school nog een ander positief punt “De lesinhoud van bijvoorbeeld het vak eventmanagement wordt aangepast op de huidige situatie, de nadruk ligt momenteel voornamelijk op online events. Dat houdt ons als studenten ook up-to- date en klaar voor de toekomst! Veel van de docenten komen zelf uit het bedrijfsleven en kunnen de lesstof daarom heel actueel houden omtrent deze COVID-19 situatie”.

Stageplekken

De studenten kijken dus met een positieve blik naar hun studie in de huidige vorm, maar ook voor de studenten van EuroCollege is het in deze tijd een uitdaging om een stageplek te vinden. Toch heeft Kevin afgelopen zomer zijn stage van 3 maanden kunnen volbrengen “Mijn eerste stageadres is helaas komen te vervallen door Corona. Toen heeft mijn studiebegeleider samen met mij naar mogelijkheden gekeken en heb ik toch een stageplek kunnen bemachtigen!”.

“Ik ervaar geen extra stress tijdens mijn studie door de Coronacrisis, omdat ik gewoon nog op school mijn lessen kan volgen en daardoor op schema blijf”

Begeleiding

De klassen op EuroCollege zijn klein. Maximaal 15 studenten. Hierdoor is de begeleiding zeer persoonlijk. Voor de studenten, zeker in deze tijd, een fijne situatie. “Ik ervaar geen extra stress tijdens mijn studie door de Coronacrisis, omdat ik gewoon nog op school mijn lessen kan volgen en daardoor op schema blijf” aldus Angel. Kevin voegt hieraan toe “Het is ontzettend fijn dat je nog steeds je studiegenoten kan zien. Daarnaast hebben we verschillende contactmomenten per week met onze studie-studentbegeleider, waarmee je de stand van zaken kan bespreken. Tussendoor kan je altijd bij diegene terecht, je staat er nooit alleen voor”.

Meer weten over EuroCollege en de lessen tijdens corona? neem dan contact op met ons.

We zijn telefonisch bereikbaar via 010 – 4780 129.
Gebruik je liever Whatsapp? App dan naar: 06 – 2120 3783.