Donderdagen op de Oude Binnenweg in Rotterdam zien er rond de lunch tijd al een lange tijd hetzelfde uit, gevuld met studenten met oranje stropdassen die ergens een broodje gaan halen. En ook in Amsterdam en Utrecht wordt het een steeds bekender beeld. Mensen kijken wat verbaasd naar de studenten, strak in pak inclusief stropdas. Waar zie je dat tegenwoordig nog, zo een groep studenten, allemaal in hetzelfde pak? Juist, bij EuroCollege!

Waarom doet EuroCollege dit?

Elke donderdag is het weer pakkendag. De studenten verschijnen allemaal in hetzelfde donkerblauwe pak, met wit overhemd en oranje stropdas op school en volgen hun lessen. Maar waarom doet EuroCollege dit? Niet alleen zorgt het voor herkenbaarheid en uniformiteit, maar het bereid de studenten ook voor op hun toekomst in het bedrijfsleven.

Eerste donderdag

Op de eerste donderdag in het eerste studiejaar is het voor de nieuwe studenten altijd even wennen. Men vindt het nog een beetje ongemakkelijkin het begin. Toch zien we dat studenten er erg snel aan wennen. Na 2 à 3 weken voelt iedereen zich comfortabel in het pak. Door de studenten tijdens hun studie al te leren hoe het is om een pak te dragen, komen zij niet voor verassingen te staan tijdens hun stages of verdere carrière. Veel hotelstudenten moeten tijdens hun stage in pak aan de slag en ook in de businesswereld komt het nog steeds veel voor dat mensen in pak werken.