Inmiddels zien we het in het nieuws steeds meer voorbijkomen, het praktijkonderdeel van de mbo-studies. Het is lastig voor studenten om een stageplaats te vinden, praktijklessen vinden online plaats en studenten lopen studievertraging op. Vervelende en demotiverende feiten voor de studenten in het mbo. Laten we het daarom eens van de positieve kant bekijken!

Bij EuroCollege hebben de studenten nog steeds fysiek les. Door de kleinschaligheid van de school is dit, met de nodige maatregelen, nog steeds mogelijk.

Docenten uit de praktijk

De lessen zijn eigenlijk een combinatie van theorie en praktijk, maar niet helemaal op de manier die je misschien zou verwachten. Het praktische deel van de lessen komt van de docenten. Deze docenten komen rechtstreeks uit het bedrijfsleven. Tijdens de lessen wordt uiteraard de nodige praktijk besproken, maar dit wordt aangevuld met de ervaringen van de docent. Voor de studenten erg interessant, maar ook inspirerend en motiverend.

Stages

Naast de lessen van deze praktijkdocenten gaan de studenten zelf ook aan de slag in het bedrijfsleven. Tijdens hun tweejarige studie gaan zij twee keer voor minimaal 3 maanden op stage. Een groot deel van de mbo-studenten heeft afgelopen jaar stage kunnen lopen, ondanks COVID-19. Voor de studenten die geen stageplaats hebben kunnen bemachtigen heeft EuroCollege een simulatiestage gecreëerd zodat zij toch hun werkprocessen konden afronden.

Praktijkweek

In het eerste jaar van de studie vindt er ook een praktijkweek plaats. De studenten van de opleiding Evenementen & Hotel Management leren hierbij hoe zij klachten van gasten het beste kunnen afhandelen, leren bedienen en gaan aan de slag in de keuken. Voor de studenten International Business & Sales geldt dat zij aan de slag gaan met het schrijven en presenteren van een effectief businessplan.

Junior Projects & Import-/Exportplan

In het tweede jaar komen de Junior Projects erbij. De studenten Evenementen & Hotel Management organiseren hierbij (een onderdeel van) een real-life project. De International Business & Sales studenten gaan aan de slag met het schrijven van een import-/exportplan.

Al met al zijn er een hoop praktijkmomenten in de tweejarige studie. Gelukkig kunnen al deze onderdelen nog steeds doorgaan. Een motiverend en positief gegeven voor onze mbo-studenten.