Afgelopen week was het weer zover: de Senior Project Week. De hbo-studenten van de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam hebben in deze tijd vaardigheden opgedaan die zij bij de Senior Projects kunnen toepassen.

Na een welverdiende kerstvakantie is het schooljaar voor de tweedejaars studenten weer in volle gang. Zij hebben enkele maanden eerder al kennis gemaakt met hun project, hun groep, hun begeleider en de opdrachtgever. Na het ontvangen van een “go” in de eerste fase is het nu tijd om te beginnen aan de realisatie van het project.  

Nieuwe ervaringen

Voor veel studenten is dit een spannende tijd aangezien dit de eerste keer is dat zij een evenement organiseren. Daarom vinden wij het belangrijk om hun de kans te bieden om extra kennis en vaardigheden op te laten doen over hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Zij moeten tenslotte een project organiseren met echte budgetten voor een echte opdrachtgever. Daarom hebben wij de Senior Project Week in het leven geroepen.

De naam zegt het eigenlijk al; de Senior Project week staat helemaal in het teken van de Senior Projects. Na een gezamenlijke dagopening vinden er in deze week seminars, workshops en presentaties plaats, die studenten samen met hun projectgroep bijwonen. Daarbij is er ook tijd ingepland voor de studenten om zelfstandig te kunnen werken aan hun project zodat zij de kennis die zij hebben opgedaan gelijk kunnen toepassen.

Voorbereidingen op de toekomst

Een voorbeeld van zo’n workshop is de pitch workshop. In een periode van twee uur leerden de studenten hoe zij zichzelf en hun project op de juiste manier kunnen overbrengen aan iemand die bijvoorbeeld het project niet kent. Deze vaardigheid komt tijdens hun Senior Project goed van pas bij het werven van sponsoren, maar ook na hun schoolcarrière als de studenten gaan solliciteren naar hun eerste baan. De studenten kregen afgelopen week onder andere ook een workshop International management en investeren.

Belangrijke samenwerkinh

Groepsdynamica was ook een belangrijk onderwerp tijdens deze week. Bij het organiseren van een evenement is het namelijk cruciaal om bewust te zijn van elkaars sterke punten en deze goed te benutten. Tijdens deze workshop leerden de studenten hun mede-projectleden beter kennen en konden zij naderhand precies zien wat hun rol zal zijn in de groep.

“De Senior Project week is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen buiten de lessen om. Wij kregen de tijd om als groep te werken en ook om samen nieuwe vaardigheden te leren die relevant zijn voor ons project. Ik heb het gevoel dat wij nu beter weten hoe wij alles moeten aanpakken en wat we van elkaar kunnen verwachten. Nu kunnen wij ons project echt naar een hoger niveau tillen!”. – Laura den Daas voorzitter van de Businesstrip 2019