EuroCollege is anders. ‘Out of the box’ kunnen denken is bij ons daarom erg belangrijk. Wij sporen onze studenten dan ook aan om uit hun comfortzone te treden en zo veel mogelijk ervaringen op te doen die ze anders wellicht nooit hadden meegemaakt

Connecties maken

Op het EuroCollege hechten wij veel waarde aan het opdoen van praktijkervaring. Door onze nauwe banden met het bedrijfsleven beschikken wij over een breed netwerk van prestigieuze bedrijven over de hele wereld. Deze bedrijven zijn bekend met EuroCollege en weten dat ieder van onze studenten beschikt over de juiste mindset, doorzettingsvermogen en focus om succesvol te zijn tijdens hun stage. Wison Ltd. gevestigd in Shanghai, China is een van deze bedrijven. Onze tweedejaars studenten Bastiaan van Gellecum en Amber Kampaus waren dan ook meer dan welkom om daar hun zomerstage te voltooien.

Stagelopen in het buitenland is de ultieme gelegenheid om jezelf extra uit te dagen. 

Persoonlijke ontwikkeling

Bastiaan van Gellecum begon zijn avontuur op het EuroCollege drie jaar geleden op het mbo. Die ervaring beviel hem zo goed dat hij besloot om zijn schoolcarrière voort te zetten op het hbo met de opleiding International Business & Entrepreneurship. “Ik vind het vooral belangrijk om mijzelf altijd te blijven uitdagen en persoonlijk te ontwikkelen. Om deze reden heb ik gekozen een nieuw avontuur aan te gaan bij Wison Ltd. in Shanghai, China.”

Internationaal zakendoen

Eenmaal in China gearriveerd begon Amber haar stage op de financiële afdeling en Bastiaan op de international businessafdeling.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van boorplatformen op zee en het verwerken van olie tot benzine, diesel, LPG en andere brandstoffen. Daarin doen zij veel zaken met landen over de hele wereld. Bastiaan is vooral verantwoordelijk voor het onderzoek doen en het maken van relatiecontracten tussen China en landen zoals Indonesië, Vietnam, Kazachstan, Iraq, Maleisië en Turkmenistan. De uitkomsten van het onderzoek worden om de twee weken gepresenteerd aan de financiële afdeling met eventuele aanbevelingen.

De combinatie van hard werken en vrijetijd

Stagelopen in het buitenland is de ultieme gelegenheid om jezelf extra uit te dagen. Niets is hetzelfde en je moet flexibel kunnen zijn en je aanpassen aan een andere cultuur en werkomgeving. Daarbij komt natuurlijk ook nog het aspect van een vreemde taal. Gelukkig zijn er in Shanghai veel buitenlandse studenten en expats waar Amber en Bastiaan kennis mee hebben gemaakt. Samen ontdekken zij wat Shanghai te bieden heeft. “In het weekend gaan wij vaak de stad uit met de trein om andere steden in China te bezoeken. Voordat de stageperiode over is staan Beijing en Hong Kong nog op de planning!”