“Mijn eindstage in Vietnam was een ervaring voor het leven”

Op het EuroCollege geloven wij dat het opdoen van praktijkervaring net zo belangrijk is als de kennis die de studenten opdoen tijdens de lessen. Daarom wordt van de leerlingen van het EuroCollege verwacht dat zij tijdens hun studie niet twee maar drie stages afronden; een werkoriëntatiestage, een zomerstage en een eindstage.

Internationale ervaringen

Tweedejaars International Hotel & Hospitality student Pepijn Aarts heeft zijn eindstage afgerond bij het Mövenpick Hotel in Hanoi, Vietnam. Als Operational Management Trainee was hij verantwoordelijk voor het verlenen van de beste service en hospitality voor de hotel- en restaurantgasten. Onder leiding van de General Manager leerde Pepijn het personeel aansturen en het overzicht te houden over het correct uitvoeren van de vooraf opgestelde kwaliteits- en gastvrijheidsnormen.

Cultuurverschillen

Tijdens zijn stage werd Pepijn vaak geconfronteerd met uitdagingen die voortkwamen uit taal- en cultuurverschillen. “Werken in het Mövenpick Hotel Hanoi met alleen maar Vietnamese collega’s was een grote uitdaging, maar ook een erg leerzame ervaring. 38 uur per week werken noemden mijn collega’s een parttime job en dat heb ik geweten ook!”. Maar niet alleen de werktijden waren kwesties waar Pepijn tegen aanliep. Ontelbare keren heeft hij meegemaakt hoe anders de cultuur in Vietnam kan zijn en dat zorgde vaak voor ongemakkelijkheden, misverstanden en een hoop miscommunicatie.

Geslaagd avontuur

Pepijn liet zich hier echter niet door uit het veld slaan. “Als succesvolle manager moet je in allerlei soorten situaties kunnen presteren en van cultuurverschillen kan je juist ontzettend veel leren”. Maar hard werken wordt beloond. Na negen maanden in Vietnam te hebben doorgebracht kijkt hij terug op een geslaagde managementstage en een leerzame ervaring om nooit te vergeten.

“Ik zou iedereen dan ook willen aanraden om naar Azië te gaan, of het nou voor werk, stage of vakantie is. Mijn tijd in Vietnam was onvergetelijk en een ervaring voor het leven!”.