Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Om deze reden vindt er ieder jaar een studiereis plaats voor studenten die benieuwd zijn naar het bedrijfsleven in het buitenland. De projectgroep ‘Business Trip’ is geheel verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van deze tip. Wij spraken projectlid Noa Groen over haar ervaringen, leermomenten en doelen.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?


Mijn naam is Noa Groen, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Hotel & Hospitality Management. Hiervoor heb ik mijn mbo-opleiding Hotel & Eventmanagement ook aan EuroCollege gevolgd.


Bedankt dat je tijd voor ons hebt gemaakt, Noa. Wat houdt het Project Business Trip in?

De Business Trip is een reis naar een snelgroeiend economisch land. Tijdens deze reis gaan wij samen met onze medestudenten bedrijven bezoeken die ons een kijkje achter de schermen geven en unieke tips delen over het ondernemen in het buitenland. Dit jaar zal de Business Trip plaatsvinden in de Verenigde Arabische Emiraten.


Spannend hoor om zo een grote reis te mogen organiseren. Wat is jouw rol binnen de projectgroep?


Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie binnen de Business Trip. Alle vragen die de studenten hebben kunnen aan mij gesteld worden. Naast de communicatie ondersteun ik de projectleider waar nodig is. Dit zorgt ervoor dat ik veel verschillende taken kan uitvoeren.


Klinkt als een uitdagende functie. Wat verwacht je dat de studenten uit de reis gaan halen?


Ik hoop dat wij hen een mooie en leerzame ervaring kunnen meegeven. In het begin van fase 1 hebben wij interviews gehouden met studenten en gevraagd wat zij belangrijk vonden om terug te zien tijdens de Business Trip. Uit deze interviews bleek dat studenten graag potentiele stagebedrijven wilden bezoeken. Hier hebben wij ook zeker rekening mee gehouden!

Wat goed! Welke highlights gaan er bezocht worden?


Er zal een aantal hele gave hightligts worden bezocht. Wij zullen aankomen in Abu Dhabi en daar een kijkje nemen op het F1 circuit. Vervolgens zullen wij doorrijden naar Dubai waar wij de meeste tijd door gaan brengen. In Dubai gaan wij bijvoorbeeld de World Expo 2020 bezoeken. Ik kan niet wachten om de studenten alles te laten zien!

Een vol programma dus. Wat is een must-see in de Emiraten?


De Burj Khalifa! Wij zullen de studenten hier dan ook naar meenemen om het uitzicht te aanschouwen vanaf het allerhoogste gebouw van de wereld. 

Wat vind jij mooi aan de Emiraten?


Het is een stad waar naar mijn idee heel veel mogelijk is. Dit vind ik dan ook echt heel mooi en ja het is natuurlijk een stad gebouwd in de woestijn, hoe gaaf is dat!

Dat is het zeker! Wat wil jij de studenten meegeven voor tijdens de reis?


Het organiseren van de Business Trip is een bijzonder proces. Als projectgroep probeer je rekening te houden met veel verschillende meningen en wensen. Tijdens de reis hoop ik dan ook dat de studenten waardevolle ervaringen opdoen en kansen krijgen die belangrijk kunnen zijn voor hun toekomst, zoals een stage bijvoorbeeld.

Het was leuk om je even te spreken Noa. Veel succes bij de uitvoering van je project en wij hopen dat jullie er een leuke reis van gaan maken!