Hotelwereld en Hospitality

De hotelwereld is de meest voor de hand liggende branche voor afgestudeerde hotelprofessionals. Maar omdat je vaardigheden opdoet in hospitality, horeca en organiseren, zijn er ook veel andere mogelijkheden. Misschien is het die variatie in banen die ervoor zorgt dat afgestudeerden over het algemeen tevreden zijn over hun startpositie op de arbeidsmarkt. Die startpositie bestaat vaak uit een fulltimebaan. Op pagina hbostart.nl vinden we een heldere en puntige uitleg.

In de hotellerie staat de gast centraal

Waarom kiezen voor de opleiding hotelschool?

In de gastvrijheidssector spelen veel zaken een belangrijke rol. Om gasten een plezierig verblijf te geven, moet er bijvoorbeeld een goede guestrelations-, personeel-, inkoop- en facilitair beleid zijn. Want die zeer vriendelijke frontofficemanager die de gast een lekker drankje aanbiedt in de gastvrije lounge kan nét het verschil maken. Daarvoor is cijfermatig inzicht natuurlijk niet onbelangrijk. Reken dan ook op bedrijfskundige vakken, zoals bedrijfseconomie en management, budgetteren en inkoop.

Praktische vaardigheden

Vergeet ook de echte praktische vaardigheden niet: je wordt een echte kenner op het gebied van wijn, dranken en voedsel. Het is de bedoeling dat je de gasten bijvoorbeeld goed kan adviseren over welke wijn ze het beste bij een gerecht kunnen nemen. Maar ook personeel aansturen is nuttig. Daarvoor krijg je praktijkopdrachten tijdens de stage van een hogeschool. Internationalisering staat bij veel hogere hotelscholen hoog in het vaandel. Vandaar dat de meeste hogescholen een breed scala aan stagelanden in hun systeem hebben.