Beste school van Nederland?

Al 10 jaar op rij is EuroCollege de best presterende school van Nederland. De inspectie en de NVAO, de organisatie die namens de minister hogescholen keurt. onderstrepen in hun rapporten keer op keer het enorm hoge slagingspercentage van EuroCollege, alsmede de hoge kwaliteit, de goede begeleiding en de stevige aanpak.  90 % van de eerstejaars die starten studeert af. Het landelijk gemiddelde is ca 65% na 8 jaar; terwijl slechts 55% van de jongens na 8 jaar afstudeert. (bron: vereniging van hogescholen)

De enige eventopleider van Nederland

EuroCollege leidt al sinds 1990 studenten op voor de eventbranche.  De evenementen opleiding is geen hotelmanagement met eventvakken of een vrijetijdskunde opleiding. EuroCollege leidt je daadwerkelijk op voor een van de meest opwindende branches die er zijn: evenementen business.

Hoogwaardige bachelor

EuroCollege voldoet ruimschoots aan de eisen die het ministerie stelt. De kwaliteit wordt geborgd door een door de inspectie en NVAO

Kleine klassen

Je volgt de theorielessen met gemiddeld 10 studenten.

Learning by doing

EuroCollege leidt op volgens het principe van Leaning by Doing. Onze docenten zijn succesvolle mensen uit het bedrijfsleven, onze projecten zijn real life en voer je dus echt uit.

Lesuitval kennen wij niet

Onze docenten komen uit het bedrijfsleven. Zij zijn dus groot geworden volgens het idee dat ziek zijn geen reden is om niet te werken.

Internationaal

Je volgt minimaal 1 studieonderdeel  in het buitenland. Iedere jaar bieden wij een studiereis aan. Zo hebben wij o.a. Shanghai, Singapore, Kuala Lumpur, Moskou, Bangkok, Doha en Rio bezocht.

Netwerk

EuroCollege beschikt over een groot netwerk in Nederland als Internationaal. EuroCollege is een ondernemende school voor en door ondernemers. Veel van de ouders van onze studenten zijn of ondernemer of timmeren aan de weg, we beschikken over talloze contacten via onze docenten de allen uit het bedrijfsleven komen. Daarnaast zijn wij lid van een aantal netwerkclubs, waaronder Flevum Forum. De EuroCollege opleidingen sluiten naadloos aan op de nieuwste ontwikkelingen en trends. Uiteraard lopen we niet achter elke hype aan.

Super snel studeren

Je kunt bij EuroCollege je bachelor in slechts minder dan drie jaar halen of – ook snel – in 3 jaar en 8 maanden!

Breed inzetbaar

De bachelor degree in eventmanagement is ook waardevol buiten de branche. Je wordt opgeleid tot professional die uiteenlopende projecten kan managen. Tevens heb je je ontwikkeld tot een proactieve dienstverlener. Je bent breed inzetbaar.

Veel begeleiding: We pull each other up!

Wij danken ons extreem hoge slagingspercentage aan kleinschaligheid, passie, doelgerichtheid en het principe, dat we niemand achterlaten. “ We pull each other up. We leave no one behind”.  Gemiddeld heb je zo’n 28 tot 32 contacturen per week. In het laatste jaar is dat anders, dan doe je veel zelf. Dat heet afstuderen! Echter, ook dan staan we klaar om je te helpen. Dankzij de kleine klassen en dat een EuroCollege vestiging niet 800 of 600 studenten telt , maar hooguit 250 ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je begeleiding.  Logisch. Het niveau wat je moet behalen is hoog.