Benieuwd naar EuroCollege Hogeschool? Bezoek dan een open dag!

Lees meer

Eventmanagement & Hotelschool, Mbo, Saskia van der Valk

Opleidingen van EuroCollege

Wie ben jij?

Mijn naam is Saskia van der Valk. Ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Rotterdam. Bij EuroCollege volg ik de opleiding Evenementen- en Hotelmanagement op mbo niveau en ik zit nu in mijn tweede en ook meteen laatste jaar.

Waarom ben je naar EC gegaan?

Ik ben naar EuroCollege gekomen, omdat ik in eerste instantie nog niet goed wist wat ik voor werk wilde doen of welke richting ik op wilde. Toen kwam ik op de website van EuroCollege terecht en sprak deze opleiding en vooral de evenementen kant mij heel erg aan, maar nu ben ik erachter dat dit niks voor mij is maar dat ik meer de hotel kant op wil. Ook spreekt de structuur van de school en de kleinschaligheid mij heel erg aan, omdat er bij mij altijd wel een stok achter de deur moet zitten en ik af en toe een flinke schop onder mijn kont nodig heb omdat ik een beetje lui kan zijn.

Wat deed je hiervoor?

Op welke school zat je? Voordat ik naar EuroCollege kwam, zat ik op de Toorop Mavo (vmbo-tl). Daar bestaat ook een kleine school met goede structuur, dus ik ben eigenlijk een beetje in hetzelfde sfeertje blijven hangen. Alleen is het op EuroCollege zo dat iedereen elkaar kent. Of je nou mbo doet of hbo, eerste- of tweedejaars, het maakt niet uit.

Dit komt door bijvoorbeeld de introductiedagen, de verschillende projecten waar wij als studenten aan meewerken en het feit dat het gebouw van de school klein is en je elkaar gewoon overal tegen komt en dat is iets wat de sfeer van school in mijn ogen beter maakt dan op een middelbare school of reguliere mbo school.

Heb je veel geleerd op EC?

Ik heb erg veel geleerd op EuroCollege. Het ontwikkelen van verschillende vaardigheden die later in je werk belangrijk zijn, zoals presenteren. Presenteren is iets wat ik vroeger altijd heel erg eng, niet leuk en heel moeilijk vond. Inmiddels zijn mijn presentatievaardigheden verder ontwikkeld en vind ik presenteren leuk en kan ik na een presentatie meestal blij zijn met het resultaat.

Ik ben er trots op dat ik deze ‘prestatie angst’ heb overwonnen en dat komt mede door EuroCollege en door mijn klasgenootjes die mij niet allemaal uitlachten als er iets fout ging, wat op mijn andere school met presentaties wel vaak zo was.

Heb je al No pain, No gain moment ervaren?

Ik heb al een paar keer No pain, No gain momenten meegemaakt. Dat was vooral tijdens mijn stage die ik liep in het Hilton Hotel in Rotterdam. Omdat je steeds van late shifts naar vroege shifts (en andersom) verandert, kom je nooit echt in een ritme en dat was voor mij heel zwaar op sommige momenten.

Tijdens je stage werk je toch vijf dagen per week, 8 uur per dag, en dan heb je je rust soms toch hard nodig. Ook op school heb ik al een aantal No pain, No gain momenten gehad, zeker voor de deadline van de schriftelijke opdrachten die ik voornamelijk in het eerste semester flink had onderschat en drie nachten tot 4 uur door moest werken.

Wat wil je later worden?

Ik weet nog niet precies wat ik later wil worden maar ik weet wel dat ik iets is in de hotelbranche wil doen. Nu lijkt marketing in een hotel mij erg leuk maar ik moet nog maar zien hoe ik dat tijdens mijn tweede stage ga ervaren.

Omschrijf de sfeer op school.

De sfeer op school is heel erg goed en in mijn klas overigens ook. Af en toe zijn er wel kleine conflictjes maar die kunnen we altijd met elkaar oplossen. Ik denk dat de sfeer zo goed is omdat iedereen hier met hetzelfde doel zit en we allemaal serieuze maar ook erg gezellige mensen zijn.

Brochure

Ontdek het succes
van Eurocollege

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Vul het contact formulier in en ontvang geheel vrijblijvend de EuroCollege brochure thuisgestuurd.

Brochure van EuroCollege
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Best in personal development, #1

Heb jij het in je?
Loop een dag mee

EuroCollege opleidingen zijn intensief. We vragen veel van je. Het is hard werken. Loop een dag mee en ervaar het zelf.

Aanmelden meeloopdag
Opendagen portret