De wijnreis

Het ontdekken van buitenlandse streken, het proeven van bijzondere wijnen en kennis maken met de Italiaanse en Franse keuken – dit kan allemaal tijdens de Culinaire Wijnreis 2018!

Op het EuroCollege hechten wij veel waarde aan het verbreden van de horizon van onze studenten. Niet alleen door middel van kennis maar ook door hen ervaringen aan te bieden die zij misschien anders nooit zouden hebben. Om deze reden organiseren wij ieder jaar met behulp van onze senior projectgroep de Culinaire Wijnreis.

Dit jaar reizen de studenten af naar drie verschillende streken: Piëmonte (Italië), Bourgogne & Champagne (Frankrijk). In zes bijzondere dagen worden de studenten geïntroduceerd aan de wereld van wijnen, champagnes en culinaire hoogstandjes. Uiteraard worden er tijdens deze reis alleen streekproducten geserveerd en wordt er gedineerd in typische Italiaanse en Franse sferen. Het doel van deze reis is om de studenten kennis te laten maken met diverse wijnen en een geweldige ervaring mee te geven die later van pas kan komen in hun carrière.

Het programma

Tijdens de reis worden de studenten rondgeleid door zeven verschillende wijn- en champagnehuizen. Zij zullen hier leren over de rijke geschiedenis van de streek, de wijngaarden en alles wat bij de vinificatie komt kijken. Ook zullen zij in deze dagen 25 verschillende wijnen en champagnes proeven. Om de reis af te sluiten heeft de projectgroep een cocktailcursus bij Casa Martini georganiseerd waarin de studenten de oneindige mogelijkheden van Vermouth zullen ontdekken.

De senior projectgroep is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de gehele reis. Van het programma tot aan de sponsoring, en van het contact met de studenten tot aan de financiën.

“Ons streven was om tijdens deze reis alleen in 4-sterren hotels te verblijven en indien dit niet mogelijk was de beste 3-sterren hotels. Hier hebben wij voor gekozen omdat wij onze medestudenten een ervaring willen bezorgen om nooit te vergeten”, vertelt de voorzitter van de projectgroep. “Ik denk dat wij dit zeker waar gaan maken”.

Zou jij ook graag mee willen op zo’n prachtige maar vooral bijzondere reis? Of zit je zelf vol ideeën hoe jij als project lid deze reis zo speciaal mogelijk kan maken? Schrijf je dan nu in voor een open dag en wie weet ga jij volgend jaar mee op de Culinaire Wijnreis!