Op 8 oktober vond de jaarlijkse dassenceremonie plaats bij EuroCollege. Tijdens deze ceremonie ontvangen de eerstejaarsstudenten officieel hun EuroCollege-stropdas.

Donderdag pakkendag!

Elke donderdag is het bij EuroCollege pakkendag en dragen alle studenten het EuroCollege pak. Daar hoort ook een stropdas bij. Al sinds 2003 is de oranje-blauwe das onlosmakelijk met EuroCollege verbonden en kleuren de straten om de schoolgebouwen oranje-blauw. De studenten vallen op. Waar zie je dat nog, studenten die in pak college volgen?!

Oorsprong in Azië

De oorsprong van de das ligt echter buiten de Nederlandse grenzen. Ver daar buiten zelfs. In China. Voor een reis naar dit Aziatische land wilde EuroCollege zorgen voor een gevoel van eenheid, en dit ook kenbaar maken aan de buitenwereld. Door gebruik te maken van de kleuren van het Koninklijk Huis, wordt ook duidelijk dat het gaat om een Nederlandse school. Daarnaast is Nederland natuurlijk een ondernemend land met een sterke handelsspirit. Dit is precies wat wij onze studenten willen leren en de mentaliteit die wij hen meegeven.

Suit and tie

Daarnaast heeft het dragen van een pak (inclusief das) nog een ander doel. Tijdens verschillende stages en ook in de toekomst van de student, zullen zij in situaties komen waarin zij een pak moeten dragen. Het is fijn als je je al comfortabel voelt in een pak, zeker als je begint aan je stage of als je een sollicitatiegesprek hebt. Een stage of sollicitatie kan al erg spannend zijn. Het is dan prettig als je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in de kleding die je draagt.