De Corona-crisis is natuurlijk voor iedereen een lastige en vervelende periode, maar het biedt ook kansen. Door deze crisis is het veel mensen waarschijnlijk al opgevallen dat de onlinewereld enorm aan het groeien is, niet alleen op het gebied van meetings, maar ook webinars en online evenementen schieten als paddenstoelen uit de grond. Aangezien EuroCollege een opleiding biedt die zich richt op de organisatie van evenementen, konden wij dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom is er de keuze gemaakt om het vak Digital Event toe te voegen aan het curriculum van de opleiding.

Digitale evenementen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Het kan variëren van een online concert tot een e-sportevenement. De mogelijkheden zijn eindeloos! Juist omdat er zo veel mogelijk is, wordt dit vak aan het curriculum toegevoegd. Om te zorgen dat de meeste mogelijkheden in de lessen aan bod komen, zal er niet alleen les worden gegeven aan de hand van het lesboek, maar zullen er ook verschillende gastcolleges worden georganiseerd. Deze gastcolleges worden gegeven door professionals uit de verschillende disciplines. Daarnaast worden de stage mogelijkheden uitgebreid en zijn online evenementen organisaties of organisatoren van e-sportevenementen ook een mogelijke stageplek.

Wil jij ook meer leren over de organisatie van (online) evenementen, neem dan eens een kijkje bij de opleiding Hospitality & Event Management of bezoek een van onze open avonden!