Terugkerend fenomeen

Op 20 april 2018 is het weer zover – het jaarlijkse EuroCollege Gala. Onder de studenten staat deze avond bekend als een fenomeen waar het hele jaar naar wordt uitgekeken.

Dit keer vindt het gala diner plaats in zaal Staal en het feest in het Schielandshuis met als thema: Le Cirque Magnifique, het circus in een nieuw jasje. Door middel van zang, dans, acrobatiek, muziek en een geweldig diner worden de aanwezigen bedankt voor hun inzet op school.

Voor de studenten is het gala een spectaculair afsluitend feest, daarentegen is het voor de projectgroep een uitdagend en veeleisend Senior Project. Bij het organiseren van zo’n avond komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, het entertainment en de decoratie. Creativiteit, vernieuwing en hoge kwaliteit zijn daarom belangrijke punten voor de projectgroep om rekening mee te houden.

“Van ons wordt verwacht dat wij tijdens ons Senior Project de theorie toepassen in de praktijk. Wij bouwen het Gala op vanaf het begin, verzinnen zelf een thema, kiezen een locatie, benaderen artiesten en cateraars en verzamelen geld door middel van sponsoring. Hierdoor maken wij kennis met alle facetten van het organiseren van een evenement” – vertelt Valentijn Jehee (studentencontact) van de projectgroep.

De projectgroep

De projectgroep bestaat uit studenten van twee opleidingen. De studenten van de opleiding hotelmanagement zijn verantwoordelijk voor het diner en de hospitality. De eventmanagent studenten dragen zorg voor het programma en alles wat daarbij komt kijken.

Dit project wordt bovendien compleet gefinancierd door sponsoring en de opbrengsten van de kaartverkoop. Daarom is het succesvol managen van een verkoopcampagne cruciaal.

Wil jij een keer het EuroCollege Gala meemaken of denk jij dat je alles in je mars hebt om de zintuigen van de gasten te prikkelen en een aankomend EuroCollege Gala te organiseren? Schrijf je dan in voor een open dag en leer meer over dit uitdagende Senior Project.

Gala 2018