Luzac College

Elke is een eerstejaars studente en is 17 jaar. Voordat ze op EuroCollege kwam heeft ze twee jaar atheneum gedaan en daarna havo. Ze werkte hard en was serieus met school bezig, maar toch bleven de resultaten achter. Het bleek dat zij dysorthografie had, wat ervoor zorgde dat leren uit een boek voor haar vrij lastig was.

Gelukkig heeft ze inmiddels geleerd hiermee om te gaan en heeft ze uiteindelijk op het Luzac zonder problemen haar vmbo-T gehaald.

Heldere structuur

De reden dat ze voor EuroCollege heeft gekozen is voornamelijk vanwege de structuur. “Mensen van mijn leeftijd hebben gewoon structuur nodig”. EuroCollege heeft strenge regels en houdt je ook aan deze regels. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Op haar voorgaande school werd er vaak te makkelijk met de regels omgegaan.

Dit zorgde ervoor dat bijna niemand de regels serieus nam. Ook vindt ze het fijn dat haar medestudenten gemotiveerd zijn. Ook dit was op vorige scholen weleens anders.

Ervaring van docenten

Verder kan ze goed merken dat de docenten hier op EuroCollege uit de praktijk komen. Ze geven veel voorbeelden uit de praktijk, hierdoor onthoudt ze de stof veel makkelijker. Ook levert het soms leuke discussies op omdat je in de lessen je eigen ervaringen kan voorleggen aan de docent die hier altijd wel een passend antwoord op heeft.

Veel geleerd

Elke heeft in de korte tijd die ze op de opleiding zit al een aantal dingen geleerd. Ze merkt dat ze al zelfstandiger is geworden en dat ze beter kan plannen. Hier ben je eigenlijk continu mee bezig. Ook heeft ze bij de verschillende vakken al heel wat nieuwe kennis opgedaan die ze straks in de praktijk kan gaan brengen bij haar stagebedrijf.

Via het netwerk van school heeft ze mogelijk al een stageplaats gevonden. Ze heeft inmiddels gesolliciteerd bij het 5-sterrenhotel in Rijswijk en hoopt daar binnenkort op gesprek te mogen komen.

“No pain, no gain”.

Op de vraag of ze al een “nog pain, no gain” moment heeft ervaren antwoordt ze dat ze daar nu midden in zit. Ze heeft opdrachten waar ze thuis aan moet werken, haar huiswerk waar ze soms ook thuis mee aan de slag moet en er komen ook nog eens tentamens aan. Dit heeft wel even voor stress gezorgd. Gelukkig wordt ze hierin goed begeleid en ziet ze de tentamens met een gerust hart tegemoet.

Na mbo, hbo

Wat haar plannen voor de toekomst betreft: Elke gaat proberen om in het Hbo klasje te komen, zodat ze na 1 jaar de overstap naar het Hbo mag maken. Waarschijnlijk kiest ze dan voor de hotelopleiding. De evenementenvakken vindt ze ook heel leuk, maar ze wist al op jonge leeftijd dat ze de hotelkant op wilde en aangezien ze een vastberaden jongedame is, is de kans klein dat ze van gedachten verandert. Na het Hbo wil ze naar Spanje om de taal te leren en daarna wil ze gaan werken bij een hotel in een Spaanstalig land.

Succes is een keuze!

Elke heeft haar toekomst dus al helemaal uitgestippeld en heeft nog een laatste advies voor aankomende studenten: “Als je de kans krijgt om naar EuroCollege te gaan en je bent bereid hard te werken, dan moet je het absoluut doen!”