Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

Op de vraag waarom Marciano voor EuroCollege heeft gekozen is het antwoord kort en bondig: “Omdat ik mijn vorige opleiding heb verpest”. Marciano zat voor hij op EuroCollege kwam op een ROC in Utrecht waar hij de opleiding Event Management volgde. Marciano hield er niet van om te leren en hij merkte dat het ROC hier niet op inspeelde.

Welke verschillen zijn er met je vorige opleiding?

“Ze zaten niet achter mijn vodden aan, het maakte niet uit of ik naar school kwam of niet”. Na een gesprek op school met zijn mentor mocht Marciano wel op school blijven, maar hij zou dan een jaar over moeten doen. Marciano’s vader was inmiddels op de website van EuroCollege geweest en was erg onder de indruk van wat hij daar had gezien en gelezen. Na een bezoek aan de open avond besloot Marciano zich in te schrijven voor de opleiding Event & Hotelmanagement op EuroCollege.

EuroCollege motiveert

Al snel merkte hij op deze school wel gemotiveerd werd om zijn best te doen. Er is hier een strenge aanpak, maar dat vindt Marciano niet erg, hij heeft dit gewoon nodig volgens eigen zeggen. Als je je huiswerk niet maakt of je deadlines niet haalt, dan heeft dat consequenties. Een ander groot voordeel van deze school is dat het versneld is, hierdoor is Marciano uiteindelijk toch net zo snel klaar als wanneer hij zijn vorige opleiding had afgemaakt.

Real life events

Ook aan de projecten beleeft Marciano veel plezier. “Doordat je bij grote evenementen zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament een kijkje achter de schermen kan nemen, krijg je een veel beter beeld van de organisatie van zo’n evenement”. Marciano heeft veel geleerd van de projecten hier op school en is een stuk serieuzer geworden merkt hij.

Heb je al af moeten zien?

Natuurlijk heeft Marciano het ook wel eens zwaar gehad op school. Zeker tijdens de tentamenweken kan het best heftig zijn. “Je moet veel tentamens leren in korte tijd, maar dan ben je wel in 2 jaar klaar”. En ook als er veel opdrachten moeten ingeleverd is het soms even doorbuffelen, maar als het dan lukt is Marciano ook wel trots.

Wat ga je na EuroCollege doen?

Wat Marciano hierna wil gaan doen, weet hij nog niet zeker. Hij wil zijn stages gebruiken om te kijken hoe het is om in een hotel en bij een evenementenbureau te werken. Daarna wil hij zijn definitieve keuze maken. Hij wil in ieder geval Hbo gaan doen en de kans is groot dat hij dit ook op EuroCollege zal gaan doen.