Jasper Akkerman, 21 jaar, 2010 januari instroom.

Jasper heeft het instromen in januari niet als vervelend ervaren. Door de goede begeleiding en het sociale karakter van de klas wordt je vanzelf meegesleept in het ritme. Voor je het weet zit je er midden in. Jasper heeft eerst bij ROC A’dam Airport de opleiding Leisure Hospitality gedaan. Tijdens de stage heeft hij destijds een half jaar op zichzelf gewoond in Harderberg, dat is goed bevallen. Na 4 jaar het diploma niveau 2 in handen. Jasper besloot de turbo er in te gooien en zette zijn zinnen op EuroCollege. Superblij dat hij na de instroomtoets was toegelaten op EC. Heeft vooral voor EC gekozen vanwege de discipline. En omdat hij een management functie ambieert.


Na EuroCollege, een stevige carrière starten

Jaren lang wilde Jasper bij de politie, heeft ook gesolliciteerd bij de marechaussee. Maar is dat iets wat je de rest van je leven wilt doen? De evenementenwereld begon te lonken, en het pad daarna toe legt Jasper gestaag af. Met een niveau 2 diploma kun je een leuke management functie wel vergeten, vandaar dat hij ervoor heeft gekozen om door te leren bij EuroCollege.

Veel les, en er goed uitzien

Het grote verschil met het ROC is toch wel dat je hier volle dagen les hebt. Op het ROC was dat vaak maar een paar uur les per dag. De begeleiding is heel strak, je wordt echt achter de broek aangezeten. En mocht je te laat zijn of er worden uitgestuurd (wat bijna nooit voorkomt hier op school) dat wordt je aan het werk gezet. Je wordt voorbereid op de echte wereld, pakkendag is daarvan ook zo’n voorbeeld. Op het ROC liep iedereen met petjes en in een joggingpak, dat gebeurt hier niet.

Motivatie is groot

Nu in het 2e jaar merk je dat alle studenten erg gemotiveerd zijn. Het is dit jaar erop of eronder! Jasper is erg fier op het feit dat hij als januari instromer is toegelaten tot de Introductiedagen Commissie. Hij heeft zelf immers deze introdagen niet mee kunnen maken. Deze commissie organiseert voor alle eerstejaars studenten een daverende week vol activiteiten, zodat je elkaar al een beetje kent voor aanvang van school. Hij heeft zich prima geweerd in de commissie die verder merendeels uit Hbo’ers bestaat.

Deadlines

De opdrachten worden thuis gemaakt, en dat levert Jasper af en toe nog wat stress op. Hoewel het plannen al een stuk is verbeterd, merkt hij dat je dan echt even flink moet doorbijten. Tegen de deadline aan even doorhalen. Dit semester gaat hij nog strekker plannen om dit te voorkomen.

Eventmanagement

Zijn doel is om de evenementenbranche in te gaan, en hij wil dit aanvullen met media/entertainment. Is nu al bezig met het regelen van een goede stageplek (zakelijk event of festivals, allebei leuk!). Als het maar grote projecten zijn, dat is zijn doel!

EuroCollege is vooral ook een hele leuke school

Jasper wil nog benadrukken dat EuroCollege vooral ook een hele leuke school is! Wat ook niet onbelangrijk is als je iedere dag vanuit Amsterdam komt met de trein. Reistijd heeft hij er graag voor over…