Sonja Pluimgraaff, EHM2010, begonnen in september, 17 jaar

Kenmerkend voor Sonja is dat zij geen blad voor de mond neemt. Ze heeft een duidelijke eigen mening. Toen zij een paar jaar geleden een vervolgopleiding ging zoeken wist ze in eerste instantie niet welke richting ze op wilde. Haar neef vierde zijn bruiloft op dat moment 4 dagen lang in Schotland. Een spetterende happening, waarvoor hij een weddingplanner had ingeschakeld.

Toen wist Sonja waar haar hart ligt: het organiseren van bruiloften. In haar zoektocht naar een goede evenementenopleiding kwam Sonja terecht bij EuroCollege.

Bij EuroCollege valt alles op zijn plek

Spijt heeft ze niet van deze beslissing. Op haar oude school, waar ze VMBO-T heeft gedaan, had ze het vrij moeilijk. Er was veel minder begeleiding, de scholieren gedroegen zich echt kinderachtig, Sonja had het daar niet naar haar zin. Bij EuroCollege valt alles op zijn plek. De docenten zijn veel gemotiveerder en echt bezig om jou kennis uit de praktijk bij te brengen. De studenten zijn serieuzer, meer volwassen. En de begeleiding is ook veel strakker. De studie gaat nu eigenlijk vanzelf.

Stress door de vele deadlines?

Ze heeft vooral geleerd om heel doelgericht bezig te zijn. Halverwege het 1e jaar was een pittig moment. Er was stress door de vele deadlines die op haar af kwamen. In plaats van in paniek te raken, is ze toen heel bewust schematisch gaan werken, totdat het overzicht weer terug was. Ze is erg trots dat ze heeft geleerd om op zo’n moment door te bijten.

Eigen weddingplan bureau

Nu in het 2e schooljaar gaat iedereen met het opstellen van een eigen Ondernemingsplan aan de slag. Sonja kan hier echt haar ei in kwijt. Tijdens de werkoverleggen met de docent is ook haar eigen willetje naar voren gekomen. Sonja ervaart dit soms (bij de samenwerking met klasgenoten bijvoorbeeld) als een negatief punt. Echter, de docent bij het vak Ondernemingsplan heeft haar overtuigd van de kracht die schuilt in het goed kunnen formuleren van een eigen mening. Als ze straks als ZZP’er haar eigen wedding plan bureau heeft, komt dat alleen maar van pas!

Niet dat slappe gedoe!

Als we Sonja vragen naar haar mening over de spelregels van EuroCollege reageert ze heel positief. ‘Natuurlijk was het in het eerste jaar even wennen aan de regels. Maar als je daar aan gewend bent, dan gaat het vanzelf en heb je er alleen maar profijt van. Ik ben juist blij dat er in de omgang zo helder wordt gecommuniceerd. Niet dat slappe gedoe!’