VAN STAGIAIR TO DIRECTEUR SPEAKERS ACADEMY

Hij begon als stagiair en wist op te klimmen tot directeur. In meer dan vijftien jaar heeft René Warmerdam een flinke ontwikkeling doorgemaakt bij Speakers Academy®. ‘Ik ben er van het begin af aan bij geweest en het is altijd een dynamische tijd geweest.’

SPEAKERS ACADEMY

René Warmerdam kwam als stagiair terecht bij Speakers Academy. ‘Toen heette het nog De Booij c.s., Party- & Congresarchitekten en was het een organisatiebureau dat zich voornamelijk bezig hield met het organiseren vanevenementen, voor groepen tot 6000 personen,’ vertelt de oud-student van EuroCollege Hogeschool. ‘Het bedrijf was toen net bezig met de omslag naar Speakers Academy®. Ik had al wat geproefd van het evenementengedeelte en nu mocht ik me in deze tak van sport gaan verdiepen. 

‘SPREKEN VOOR GELD’

‘In 1997 was het fenomeen ‘spreken voor geld’ nog onbekend in Nederland. In de Verenigde staten waren er al meerdere bedrijven die zich hiermee bezig hielden en in Engeland was het ook een bekend verschijnsel, maar de rest van de wereld deed hier niets mee. ‘Iedereen om ons heen raadde ons ook af om met Speakers Academy® te beginnen, want er zou helemaal geen vraag naar zijn,’ vertelt Warmerdam. ‘Maar dat was juist de drijfveer om er wel mee door te gaan.’ En dat bleek de juiste beslissing, want zo’n tien jaar later is Speakers Academy® de absolute marktleider in haar branche in Europa.

DE EUROCOLLEGE-HOUDING: AANPAKKEN

Het was een hele dynamische periode waar ik als stagiair in terecht kwam en eigenlijk is dat nooit meer opgehouden,’ gaat de directeur enthousiast verder. ‘Het bedrijf heeft in de jaren een enorme groei meegemaakt en ikzelf ook.’ Volgens Warmerdam komt dat mede doordat hij van het begin af aan serieus werd genomen bij de sprekersorganisatie. ‘Op EuroCollege Hogeschool had ik geleerd om pro-actief te zijn. Om niet alleen een opdracht uit te voeren, maar ook te bedenken wat ik nog meer kon doen. Door die houding werd ik als werknemer gezien en niet ‘slechts’ als een stagiair. Ik werd overal in betrokken en leerde zeer veel over Speakers Academy® en haar werkwijze.’ Diezelfde werkwijze zorgde ervoor dat Warmerdam gevraagd werd om na zijn opleiding bij het bedrijf als trainee aan de slag te gaan. Vanuit die functie ontpopte hij zich tot junior accountmanager, senior accountmanager, vice-directeur en uiteindelijk directeur.

LEARNING BY DOING

Nog steeds heeft Speakers Academy® goede banden met EuroCollege Hogeschool. ‘Ik vind praktijk nog altijd veel belangrijker dan theorie en EuroCollege Hogeschool onderscheidt zich van andere scholen door hier de nadruk op te leggen,’ legt Warmerdam uit. ‘Voor EuroCollege-studenten hebben we dan ook altijd wel een stageplek vrij. Ik weet tenslotte uit ervaring dat het harde werkers zijn!’