WAAROM EUROCOLLEGE?

Mijn naam is Dim van der Made en ik ben 21 jaar, ik kom uit een klein maar gezellig dorpje Made wat aan de noordkant van Breda ligt. Op EuroCollege zit ik in het 1ste jaar van het HBO en doe ik de opleiding Hospitality & Evenementen Management. In januari ben ik gestart met deze opleiding, nadat ik heb gewerkt in Restaurant Parkheuvel. De reden waarom ik weer ben gaan studeren is omdat ik nog jong ben en ik nog heel mijn leven voor mij heb. Daarnaast heb ik voor EuroCollege gekozen omdat de discipline, normen en respect daar hoog liggen. Je wordt ook goed begeleid en er wordt het uiterste van je verwacht en er ook daadwerkelijk uitgehaald.

TROTS OM OP EUROCOLLEGE TE ZITTEN

Voordat ik op deze school zat, heb ik de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge gedaan in België. De regels waren niet heel veel anders en we moesten achter onze stoel gaan staan als de leerkracht of een van onze meerderen binnenkwam en altijd met twee woorden praten (ja meneer, nee meneer). Sinds ik op school zit, merk ik dat ik met een andere kijk evenementen bezoek en beoordeel. Naast deze kijk is mijn woordenschat verder uitgebreid en de manier van communicatie en management (het leiding geven) verbeterd. Ik ben trots op mijzelf dat ik deze studie op EuroCollege mag doen. Nu nog afmaken! Op school is een goede begeleiding dus dat zal vast goed komen.

AFZIEN EN VOLHOUDEN!

Op het EuroCollege hebben we een gezegde ‘’NO PAIN NO GAIN’’. Volgens deze norm gaan we door deze studie, want ‘’pain’’ maak je hier genoeg mee maar ‘’the gain’’ die je ervoor terugkrijgt is het 100 keer waard! Zo hebben we met een groep jongens uit onze klas opdrachten moeten maken in het 2de semester, je zou zeggen, niet erg toch? Het was een soort ‘’test’’ (pain), maar we hadden alles klaar op de deadline (gain). Voor school zit ik ook in de introdagencommissie 2011, deze commissie organiseert de introductieweek voor nieuwe studenten in september. Deze commissie doen we erbij, naast school. Als ik uiteindelijk mijn diploma heb weet ik nog niet zeker wat ik wil gaan doen. De branche van evenementen is zo breed dat je echt alle kanten op kan. De sfeer op school zit er goed in! Iedereen kent elkaar wel op een of andere manier en is er voor hetzelfde doel, het diploma halen van het HBO/MBO.Wat ook leuk is, zijn de open avonden van het EuroCollege, die meestal op donderdag worden georganiseerd, zodat we daarna met z’n allen de Skihut kunnen ingaan.

DE EERSTE STAGE.

Binnenkort beginnen de stages en mijn werkervaring zal ik gaan opdoen in Skyway te Rotterdam. mijn taak tijdens deze stage is het mee organiseren van Sen City in Rotterdam, mijn functie is assistent operationeel manager. Sen city is een feest dat wereldwijd wordt gehouden voor dove mensen en ook voor mensen zonder een beperking, de naam zegt het al: Sen City omdat op het feest zoveel mogelijk van je zintuigen worden getriggerd door vibrerende dansvloeren, geurjockeys, smaak jockeys en sign dancers (vertalen de tekst van de muziek op een dansende manier aan dove bezoekers).

DOCENTEN UIT DE PRAKTIJK

Mijn vraag aan EuroCollege was – en dat vind ik belangrijk -: Hoe zijn de leerkrachten op school en wat zijn hun achtergronden? Als antwoord kreeg ik dat alle leerkrachten op deze school regelrecht uit de praktijk komen en weten waar ze over praten. Zo loopt hier de marketingbedenker en mede- oprichter van Magnum rond en hebben we evenementenorganisatoren van Skyway op school die bekend staan om hun mooie concepten en ‘thinking out of the box’-creaties. Dit haalde mij mede over om naar deze school te komen, want de leerkrachten leren mij immers het vak.