WAAROM EUROCOLLEGE?

Ik ben Freek Snoeren, 23 jaar en in september 2010 gestart met de opleiding Hospitality & Evenementen Management. Ik woon al jaren in IJsselstein, waar ik de afgelopen 5 jaar fulltime in de horeca heb gewerkt. Dat beviel me prima, maar toch begon het te kriebelen om weer nieuwe dingen te leren. Daar wilde ik niet te lang over doen, dus een versnelde opleiding leek me een goed idee. Daarnaast wist ik van mezelf dat ik structuur en discipline nodig zou hebben om het daadwerkelijk af te maken. De richting die ik op wilde moest wat met hospitality te maken te hebben, maar niet per definitie horeca. Vroeger op de middelbare school organiseerde ik altijd de schoolfeesten, diploma-uitreikingen en de eindexamenstunt, en vond dat altijd heel gaaf om te doen. Een leuke tijd voor andere mensen neerzetten, en daar zelf ook nog eens lol in hebben is een ideale combinatie

OVERDONDERD VAN DE ONTVANGST OP EUROCOLLEGE

Ik ben op internet gaan zoeken naar opleidingen waarbij je uiteindelijk je eigen evenementen zou kunnen organiseren, en kwam al heel snel op EuroCollege Hogeschool uit. Deze school voldeed eigenlijk aan al mijn eisen, dus maar eens naar een open avond gegaan. Overdonderd was ik door de ontvangst. Leerlingen staan bij de lift beneden, de lift boven, nemen je jas aan, presenteren een drankje, en daarna word je gekoppeld door een van de stafleden aan een leerling die dezelfde opleiding volgt als waar jij voor komt die avond. Hij of zij vertelt je van alles over de opleiding. Dit was voor mij zo’n ontzettend goed voorbeeld van hoe het ook kan. Dit was hospitality. Sommige mensen vinden het misschien overdreven, maar je voelt je bijzonder op zo’n moment! Dat is de essentie van de hele hospitality-industrie. Je gasten moeten zich bijzonder voelen!

DE SFEER OP SCHOOL : IEDEREEN WIL ERVOOR GAAN

Op school merk je dat er een andere sfeer hangt dan ik gewend ben. Iedereen is gemotiveerd, iedereen wil ervoor gaan, en dat maakt ook dat mijn klas bijvoorbeeld heel enthousiast is om nieuwe dingen te leren. Het is sowieso een kleine klas, we zijn nu met z’n 16en, en dat maakt dat we ook echt les krijgen. Natuurlijk hebben ook wij weleens onze momenten, zeker de laatste uren aan het einde van de week, maar over het algemeen wordt er lekker serieus gewerkt.

EVENEMENTENWERELD IS GROTER DAN JE DENKT!

Komende zomer ga ik stage lopen bij Xcentive. Dit is een bureau in Den Haag dat incentive reizen organiseert. Dit zijn ‘bedrijfsuitjes met een doel’. Vaak meerdere dagen, waarbij het bedrijf iets wil communiceren. Dit kan een managementtraining zijn, maar ook een productpresentatie of bijvoorbeeld een teambuildingdag. Dit soort evenementen kende ik helemaal nog niet, die ben ik echt tegengekomen op school. Het evenementenwereldje is veel groter dan je in eerste instantie denkt. Zo zijn bijvoorbeeld ook studiebeurzen, gala’s en openingen ook een event.

DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID

Mijn droom komt nu langzaam uit. Over een paar jaar ben ik in staat om met mijn theoretische kennis en mijn praktijkervaring een eigen evenement op te zetten. En niet zomaar een evenement, nee, een complete belevenis voor de gast, een belevenis die ze niet snel zullen vergeten. Ik heb daar 2,5 jaar lang hard voor gewerkt, maar niks komt zonder er moeite voor te doen, oftewel, No Pain, No Gain!