Ik ben Renee Valk en ik ben 18 jaar. Ik ben geboren in Brabant, heb daar 12 jaar lang gewoond. Daarna zijn we voor 2 jaar verhuisd naar Frankrijk. Vervolgens heb ben ik weer in Nederland naar de middelbareschool gegaan en heb daar mijn Havo diploma gehaald. Vanwege mijn studie Hospitallity en Evenementen Management woon ik sinds juli in Rotterdam. Ik zit in mijn 1ste jaar van de opleiding en ik ben in september begonnen.

HEB JE AL VEEL GELEERD OP EUROCOLLEGE?

Ik merk aan mezelf nu al heel erg dat ik veel geleerd heb, alles gaat heel erg snel maar daardoor verander jezelf ook heel sterk mee. Ik sta zekerder in mijn schoenen en qua vakken spring ik vooruit. De vakken zoals marketing, special events en sponsorship kreeg ik natuurlijk niet op de middelbareschool. Alles is nieuw voor mij maar harstikke leuk.

WAAR BEN JE TROTS OP?

“Ik ben trots op het feit dat ik zelf het eerste semester goed door ben gekomen en daardoor ook in de verdiepingsklas terecht ben gekomen. Velen hebben hiervoor al een andere studie gedaan en zijn al wat ouder als mij, ik was bang dat ik het daarom moeilijk zou gaan krijgen. Zij hebben natuurlijk al meer kennis opgedaan maar gelukkig kan ik het met hard werken goed bijbenen.”

HEB JE AL NO PAIN, NO GAIN MOMENT ERVAREN?

“Ja, het No pain, No gain moment is er zeker geweest. Tijdens het eerste semester toen we de opdrachten moesten inleveren had ik het even zwaar zo net voor de deadline. Om 3 uur s’ nachts zat ik nog achter mijn laptop flink te typen. Ik was er uiteindelijk helemaal klaar mee, maar gelukkig is het allemaal wel goed gekomen.”

OMSCHRIJF DE SFEER OP SCHOOL

De sfeer op school vind ik heel bijzonder. Volgens mij is het niet te vergelijken met andere scholen. EuroCollege Hogeschool is een kleine school waar iedereen elkaar kent. Wat het harstikke gezellig maakt. Iedereen trekt met elkaar op, we gaan regelmatig stappen en we kletsen met iedereen. Het leuke is ook dat er allemaal verschillende soorten typen mensen op school zitten en iedereen wordt geaccepteerd en iedereen wordt overal bij betrokken.