WAAROM EUROCOLLEGE?

Op de middelbare school wist ik dat ik iets wilde studeren met management en organisatie. Toen ik op het internet ging zoeken vond ik EuroCollege en een andere school. Ik ben naar de open avonden van beide opleidingen geweest maar ik merkte duidelijk dat de mentaliteit op EuroCollege mij veel meer aansprak. Een mentaliteit van aanpakken en presteren.

OP WAT VOOR SCHOOL ZAT JE HIERVOOR?

Ik heb de Havo in Amersfoort gedaan en wilde gelijk daarna verder studeren.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN

De begeleiding op EuroCollege is veel persoonlijker dan ik gewend was. Dat is ook nodig de opleiding is tenslotte best intensief en korter in vergelijking met andere scholen. Verder is de mentaliteit een groot verschil met mijn vorige school; er hard voor werken en dan wat terug krijgen.

HEB JE VEEL GELEERD?

“Iedereen kan wel een feestje organiseren. Op EuroCollege heb ik geleerd dat er ontzettend veel bij komt kijken om een goed evenement neer te zetten. Verder heb ik mijn eigen sterke en zwakke kanten veel beter leren kennen. In een volgend EuroCollege project of stage werk ik dan weer door aan het verbeteren van mezelf”.


WAAR BEN JE TROTS OP?

Tot nu toe heb ik al mijn tentamens in één keer gehaald; daar ben ik best trots op. Ik zal helemaal trots zijn als ons project aanstaande donderdag uitgevoerd wordt. Het is een dag met sprekers en evenementen voor een bepaalde beroepsgroep op een mooie locatie centraal in Nederland.(NVSM)

HEB JE AL NO PAIN, NO GAIN ERVAREN?

Uiteraard heb ik dat ervaren. Er zijn momenten waar voor je gevoel huiswerk, opdrachten en werk voor je project allemaal tegelijk bij elkaar komen. Ik zat er toen even doorheen in de tweede tentamenweek. Op EuroCollege hebben ze me leren plannen en dat heeft me geholpen om ook die tweede tentamenweek goed door te komen.

WAT GA JE NA EUROCOLLEGE DOEN?

Ik twijfel op dit moment nog of ik zou willen door studeren of gelijk te gaan werken. Aan de ene kant ben ik nog jong en heb ik op EuroCollege veel interesse in marketing gekregen. Ik zou het dus leuk vinden om daarin verder te gaan. Aan de andere kant heb ik op EuroCollege ook veel over de praktijk geleerd en wil ik dat graag toepassen. Ik ben benieuwd naar mijn eindstage. Dan ga ik op niveau in de events –industrie werken. Ik denk dat ik daarna weer beter weet wat ik wil doen.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Door de begeleiding en de mentaliteit heb ik op EuroCollege grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling en ook erg veel geleerd. Ik voel me klaar voor de wereld; ik heb de kennis en ik weet wat professioneel werken is.