Ik ben Susanne Hamer, 20 jaar, kom uit Heemstede, heb vanaf november 2009 1,5 jaar in Leiden gewoond en woon nu sinds twee maanden in Rotterdam. Ik volg de opleiding Hospitality & Evenementen Management. Ik ben in september 2010 begonnen met deze studie.

WAAROM BEN JE NAAR EUROCOLLEGE GEGAAN?

Ik heb voor ECHS gekozen omdat de opleiding Hospitality & Evenementen Management mij erg aansprak. Ik vind het heel leuk om dingen te organiseren en alles wat erbij komt kijken (behalve bedrijfseconomie). Daarbij dacht ik dat de structuur en de discipline van ECHS wel goed bij mij zouden passen, omdat ik van mezelf weet dat ik dat toch wel een beetje nodig heb. Maar ook de vele praktijkervaring die we op ECHS op doen, leek mij erg leuk (stages en Senior Projects). Daar leer je uiteindelijk toch het meest van.

WAT DEED JE HIERVOOR?

In mei 2009 heb ik mijn VWO diploma gehaald op College Hageveld in Heemstede. Toen ben ik in september 2009 Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Hiermee ben ik in februari 2010 gestopt omdat de studie mij niet beviel. Het was niet zozeer het onderwerp Psychologie wat mij niet aansprak maar vooral de hele manier van hoe het er op een universiteit aan toe gaat. Vanaf februari 2010 tot september 2010 heb ik vrijwel niks gedaan, tenminste niet gewerkt, en ben ik vooral bezig geweest met zoeken naar wat ik leuk zou vinden qua studie.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE OPLEIDINGSINSTITUTEN?

Verschillen tussen EuroCollege Hogeschool en Universiteit van Leiden: de universiteit is een grote massafabriek en je kent bijna niemand. Het is heel onpersoonlijk en je spreekt niemand van de docenten of stafleden. Ook zit je met 500 man in een collegezaal. Je wordt volledig losgelaten en “je zoekt het maar uit”. Op EuroCollege is alles veel gestructureerder en persoonlijker.

Je kent veel studenten doordat het kleinschalig is, en dat maakt het ook heel gezellig. Ik ging op de universiteit niet met medestudenten om, behalve degenen die ik al kende van de middelbare school. Nu op EuroCollege ga ik met veel mensen van school om, vaak gaan we samen stappen en lekker feesten.

HEB JE VEEL GELEERD OP EUROCOLLEGE? WAT HEB JE GELEERD?

Ik heb als eerste geleerd om harder aan school te werken. Op de basisschool, middelbare school en universiteit heb ik nooit echt mijn best gedaan. Vooral op de basisschool en op de middelbare ging het mij allemaal zo makkelijk af dat ik een beetje lui werd. Nu op EuroCollege kan ik niet stil blijven zitten en niks doen. Je moet gewoon doorwerken en me aan de deadlines houden. Het heeft mij erg veranderd in m’n houding maar ik ben er blij mee. Ik kan nu voor het eerst eigenlijk zeggen dat ik ergens m’n best voor doe (maar het kan altijd nog beter!). Daarbij was het in het begin erg wennen om van half 10 tot 5 of 6 op school te zitten.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Ik ben trots op het feit dat ik naast m’n gewone schoolwerk extra dingen doe voor school. Zo sta ik elke Open Avond op school om EuroCollege te vertegenwoordigen. Ook heb ik op veel studiebeurzen gestaan om de school te promoten en toekomstig studenten te laten weten hoe leuk/ leerzaam/ interessant/ awesome de opleiding is. Ik ben uitgenodigd voor het verdiepingsklasje waar we het boek “de zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Steven Covey behandelen als extra stof naast het gewone schoolwerk.

Daarbij zit ik ook in de IntroductieDagen Commissie en ik heb ontzettend veel zin om 4 dagen vol leuke activiteiten te organiseren voor de nieuwe eerstejaars. Uiteindelijk hoop ik in mijn tweede jaar voorzitter te worden van een project. Ik wil zoveel mogelijk extra dingen doen tijdens deze 2,5 jaar op het EuroCollege!

HEB JE AL NO PAIN, NO GAIN MOMENT ERVAREN?

Ja, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ik kon niet meer op m’n voeten staan van de pijn. Nee grapje, vooral bij de opdrachten waar we een deadline voor hebben. Het kost soms tijd en energie en een nachtje niet slapen, maar uiteindelijk voel je je zo goed als je gewoon al je opdrachten op tijd inlevert en er ook nog eens een mooi cijfer voor krijgt.

WAT WIL JE LATER WORDEN?

Daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik wil voorlopig alles wat er mogelijk is binnen de evenementenbranche op me af laten komen, in plaats van me nu al op 1 ding te focussen en oogkleppen op te doen voor eventuele andere hele leuke dingen die ik later zou kunnen gaan doen.

OMSCHRIJF DE SFEER OP SCHOOL & IN DE KLAS.

De sfeer op school is erg fijn. Doordat het kleinschalig is, ken je zoveel mensen en heb je veel aanspreekpunten. Ook kunnen tweedejaars je natuurlijk met een vak helpen als je iets niet snapt. We gaan vaak met mensen van school stappen en hebben ook gewoon dagelijks contact buiten school. Ik ben heel blij dat het zo gaat op EuroCollege, want je bent toch 2,5 jaar met elkaar aan het bikkelen en weinig mensen van ‘buitenaf’ snappen hoe heftig en druk het er soms aan toe gaat op school. In de klas hangt ook een goede sfeer.

Ik zit in een klas van 15 mensen en iedereen gaat goed met elkaar om. Dat is natuurlijk ook nodig omdat je ook opdrachten in groepsverband moet doen. Maar we hebben elke dag lol in de klas, of het nou is omdat iemand zijn ogen nauwelijks open kan houden na een nachtje doorstuderen of omdat iemand een domme opmerking maakt, het is altijd gezellig.

WAAR GA JE STAGE GELOPEN?

Ik heb mijn werkoriëntatie bij Boenk Catering in Den Haag gelopen. Daar heb ik deels operationeel gewerkt en deels op kantoor op de afdeling Sales. Het was erg leerzaam, ontzettend leuk en ik werk er nog steeds af en toe! Aankomende zomer ga ik stage lopen bij Stichting Skyway in Rotterdam. Stichting Skyway organiseert onder andere Sencity, een muziekevenement voor doven. Stichting Skyway gelooft in ‘Het onmogelijke mogelijk maken…’. Ik heb heel veel zin in de stage en ik hoop er uiteraard veel te leren. Daarbij heb ik natuurlijk de IntroductieDagen in de zomer en daar kijk ik ook erg naar uit.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Ik ben trots om een EuroCollege student te zijn, ik ben trots als we met veel studenten het Rotterdam lied zingen en als we met z’n allen in pak staan. Ik vertegenwoordig EuroCollege Hogeschool met trots op Open Avonden, studiebeurzen, en overal waar ik kom waar mensen vragen naar mijn opleiding.