WIL JIJ JE IN HET KORT INTRODUCEREN?

Ja. Ik ben Annelies Lubbe. Ik ben 20 jaar oud en woon sinds mijn geboorte al in Rotterdam. In september ben ik begonnen met de opleiding Hospitality & Evenementen Management aan EuroCollege Hogeschool

WAAROM WILDE JIJ OP EUROCOLLEGE STUDEREN?

Op de middelbare school heb ik gymnasium gedaan op Melanchthon Schiebroek en VAVO Rijnmond College. Voor de meeste gymnasiasten is het vanzelfsprekend om na het eindexamen naar de universiteit te gaan, maar geen enkele universitaire opleiding sprak mij erg aan. De toenmalige projectleider van de Leontien Ladies Ride – ik fietste mee –  wees me op EuroCollege.

Na een kijkje op de website, ben ik naar een open avond gegaan. Ik werd overtuigd. Het zakelijke, het versnelde, het onderscheidende ten opzichte van andere opleidingen.. Het sprak me allemaal aan!

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

Met name het verschil met VAVO Rijnmond College is erg groot. EuroCollege is gestructureerd; vaste regels, vier dagen les met vaste tijden, een vaste klas waar iedereen er eigenlijk altijd is. Op het VAVO had ik soms maar één les per dag of kwam de helft van de klas niet opdagen. Naar het VAVO ging ik dan ook alleen om mijn diploma te halen, naar EuroCollege ga ik omdat ik het leuk vind en ik iedere dag weer iets interessants leer.

HEB JE AL VEEL GELEERD OP EC?

Ik heb ondertussen al enorm veel geleerd van mijn opleiding. Met name het vak Event Sponsorship vind ik erg interessant. Naast de inhoud van de vakken, heb ik geleerd dat je alleen met hard werken en door er echt voor te gaan iets kan bereiken. De mentaliteit en de regels van EuroCollege helpen daar enorm bij.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Ik ben trots op het feit dat ik tijdens mijn gymnasium nooit economie of management heb gehad, maar dat ik in het eerste jaar Hospitality & Evenementen Management allemaal goede cijfers haalde. Dit heeft ertoe geleid dat ik deel mocht nemen aan het verdiepingsklasje: een klasje waar het boek ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ werd behandeld.

Of het tweede jaar ook zo goed zal gaan, moet ik nog afwachten. Het is in ieder geval goed begonnen met een benoeming tot voorzitter van het Senior Project voor Stichting KiKa. Ook hier ben ik erg trots op.

HEB JE AL EEN “NO PAIN, NO GAIN” MOMENT ERVAREN?

EurCollege is een versnelde opleiding. Logisch dus dat het op sommige momenten drukker is dan bij andere opleidingen. Je moet dus goed kunnen plannen, maar helaas gaat er wel eens iets verkeerd in de planning. Er zijn momenten geweest dat ik tot laat, erg laat, heb door moeten werken om iets af te krijgen. Niet erg leuk, maar het resultaat mocht er zijn!

IN WELKE RICHTING HEB JIJ AMBITIES?

Tijdens het eerste jaar van de opleiding heb ik gemerkt dat ik ambitieuzer ben dan gedacht. Met resultaten ben ik minder snel tevreden; ik wil het beste uit mezelf halen. Op dit moment lijkt een baan in de richting van marketing of sponsoring mij erg leuk, maar ik wil van alles nog leren en sluit daarom niets uit.

WAT KUN JE ZEGGEN OVER DE SFEER OP SCHOOL?

Ondanks de strakke regels die EuroCollege heeft, heerst er een prettige sfeer op school. Het kleine aantal studenten maakt hetzelfde mee wat ervoor zorgt dat iedereen elkaar begrijpt. Op lastige momenten helpt en stimuleert iedereen elkaar. Op het moment dat er iets te vieren is, staan we met z’n allen in de kroeg.

WELKE STAGES HEB JE AL GELOPEN?

Afgelopen zomer heb ik stage gelopen bij Stichting Right To Play op de afdeling acties en evenementen. Right To Play zet zich in voor sport- en spelmogelijkheden voor de jeugd in kansarme landen. Ik moest contacten onderhouden met mensen en verenigingen die een fondsenwervende actie voor Right To Play organiseerden.

Daarnaast heb ik meegeholpen aan een nieuw plan van aanpak voor alle acties en evenementen en ik heb meegeholpen aan het opzetten van een nieuw merchandise beleid. Mijn stage bij Right To Play was enorm leuk. Ik heb veel geleerd binnen een gezellig team.

Op dit moment ben ik voorzitter van het Senior Project voor Stichting KiKa. Met drie andere studenten organiseer ik een liefdadigheidsdiner en veiling met bijpassend entertainment in restaurant Old Dutch. Als projectgroep zijn wij verantwoordelijk voor het hele evenement; van het verkopen van couverts, tot het binnenhalen van geschikte veilingitems.

WAT DOET EEN VOORZITTER?

Als voorzitter van het Senior Project ben ik verantwoordelijk voor de planning en communicatie. Het is een taak die veel tijd in beslag neemt. Maar ik wilde het graag omdat ik wist dat ik een extra uitdaging aankon. Om daadwerkelijk voorzitter te worden, heb ik een sollicitatiebrief moeten schrijven en een auditie moeten geven.

Niet iedereen die gesolliciteerd heeft is aangenomen. Uiteindelijk hebben het projectbureau en de directeur van EuroCollege mij benoemd tot voorzitter van het project voor Stichting KiKa.