WIL JIJ JE KORT INTRODUCEREN?

Ik ben Désirée Post, 22 jaar. Ik kom uit een klein dorp in de buurt van Arnhem. In september ben ik begonnen aan de opleiding Hospitality & Evenementen Management. Ik ben ingestroomd in het 2e leerjaar.

WAAROM BEN JE NAAR EUROCOLLEGE HOGESCHOOL GEGAAN?

Ik ben naar EuroCollege Hogeschool gegaan, omdat ik werken in de hotellerie niet zag zitten en meer geïnteresseerd was in de organisatie van evenementen. Na vier jaar studie aan de hotelschool was ik mijn enthousiasme en interesse in het studeren verloren en had ik geen zin meer om een opleiding van vier jaar te doen.

Daarnaast had ik ook geen zin om al aan het werk te gaan. Doordat mijn moeder vond dat ik toch nog verder moest gaan studeren is zij aan het zoeken gegaan en heeft mij enthousiast gemaakt voor de opleiding Hospitality & Evenementen Management aan het EuroCollege.

WAT DEED JE HIERVOOR? OP WELKE SCHO(O)LEN ZAT JE?

Nadat ik de havo had afgerond ben ik naar de Hogere Hotelschool in Apeldoorn gegaan. Daar heb ik een studie van vier jaar gevolgd en ben daar afgestudeerd en heb het diploma Hotelmanagement ontvangen.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

Mijn vorige school was een grote school met een slechte communicatie. Daarnaast was de begeleiding van leerlingen zeer zwak. Als student werd ik niet gemotiveerd om te studeren. Bij EuroCollege is de organisatie goed. Er is aandacht voor de student en de student wordt gestimuleerd en gemotiveerd om te studeren en te werken en zijn/haar toekomst. De regels op EuroCollege zijn goed en zorgen er voor dat iedereen weet wat er verwacht wordt van elkaar.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

Mijn vorige school was een grote school met een slechte communicatie. Daarnaast was de begeleiding van leerlingen zeer zwak. Als student werd ik niet gemotiveerd om te studeren. Bij EuroCollege is de organisatie goed. Er is aandacht voor de student en de student wordt gestimuleerd en gemotiveerd om te studeren en te werken en zijn/haar toekomst. De regels op EuroCollege zijn goed en zorgen er voor dat iedereen weet wat er verwacht wordt van elkaar.

HEB JE VEEL GELEERD OP EUROCOLLEGE HOGESCHOOL?

Ik heb heel veel geleerd. Wat betreft vakken die te maken hebben met management, personeel en communicatie heb ik niet veel meer geleerd. Deze vakken heb ik uitgebreid op de hotelschool gehad. Op evenementen gebied heb ik wel erg veel geleerd. Ik wist niets van sponsoring, imagineering, evenementenorganisatie en dat weet ik nu veel meer vanaf.

OP WELKE PRESTATIE VAN JE OP EUROCOLLEGE HOGESCHOOL BEN JE TROTS?

Er is niet iets specifieks waar ik heel erg trots op ben. Wel ben ik trots op het feit dat ik het plezier in studeren weer terug heb en dat ik met plezier naar school ga. En dat ik daardoor niet meer een student ben die voor alleen maar zesjes gaat maar voor meer.

HEB JE AL “NO PAIN, NO GAIN” MOMENTEN ERVAREN?

Een absoluut “No pain, no gain”- moment heb ik ervaren tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Samen met 5 studenten organiseerden wij de hospitality van het toernooi. Het was zwaar en erg vermoeiend onder andere doordat je zeven dagen van ´s ochtends tot ´s avonds laat bezig bent en daarnaast ook nog een prestatie moet neer zetten.

WEET JE AL WAT JE NA JE STUDIE WILT GAAN DOEN?

Heb je al een duidelijk doel voor ogen? Na mijn studie wil ik als vrijwilliger aan het werk bij het Holland Heineken House in Londen (indien ik aangenomen wordt). Dit wil ik doen om ervaring op te doen bij sportevenementen. Daarna wil ik aan het werk. Waar precies heb ik nog niet voor ogen. Wel weet ik dat ik graag grote sportevenementen wil organiseren.

OMSCHRIJF DE SFEER OP SCHOOL EN IN DE KLAS.

De sfeer op school is heel erg goed. Je wordt snel geaccepteerd door iedereen. En doordat het een kleine school is ken je iedereen en iedereen kent jou. Heel anders dan bijvoorbeeld op een middelbare school waar al snel groepen gevormd worden. Ook op EuroCollege zijn er altijd wel mensen die meer met elkaar omgaan dan met anderen, maar mensen worden niet buitengesloten en samenwerken met elkaar gaat prima. Een erg gezellige school.

WAAR HEB JE JE STAGES GELOPEN? WAAR LOOP JE NU EINDSTAGE?

Doordat ik in het 2e jaar ben ingestroomd loop ik alleen mijn eindstage. Deze eindstage doe ik bij de KNGU. Dit is de Nederlandse gymnastiekbond. Ik ben daar werkzaam op de afdeling Marketing & Communicatie en zit in het organisatiecomité voor het Univé Gym Gala. In principe houd ik mij met name bezig met het Univé Gym Gala. Ik ondersteun daarnaast de medewerkers van Marketing & Communicatie bijvoorbeeld bij een persconferentie of een NK.

WAT BEN JE VAN JEZELF ALS PROFESSIONAL AAN HET VERBETEREN?

Ik wil als persoon meer open worden waardoor ik ook meer van mezelf laat horen naar anderen toe. En ik heb meer ervaring nodig om mij op organisatorisch en professioneel vlak te kunnen verbeteren.

WAT IS HET ONDERWERP VAN JE SCRIPTIE?

Mijn scriptie gaat over het aantrekkelijker maken van landelijke turnwedstrijden voor het publiek. De turnwedstrijden moeten een evenement worden en een belevenis die bij de mensen blijft hangen.

VALT HET ONDERZOEKS,- EN SCHRIJFPROCES JE MEE?

Het valt mij zeker mee. Onderzoek doen vind ik namelijk helemaal niet leuk, maar door de goede begeleiding en de positieve benadering vanuit school kom ik er goed doorheen. En ben ik meer dan gemotiveerd om het verslag tot een goed einde te brengen.

DIT WIL IK KWIJT OVER MIJN OPLEIDING AAN EUROCOLLEGE HOGESCHOOL.

EuroCollege is een erg leuke school en heeft mij in een jaar erg veel gebracht!