EUROCOLLEGE HOGESCHOOL, EEN SCHOOL ALS GEEN ANDER

Mijn naam is Liedeke Smith, ik ben 24 jaar oud en woon in Utrecht. In september ben ik begonnen met de opleiding Hospitality & Evenementen Management aan EuroCollege Hogeschool. Voor mij nu al een tijd om nooit te vergeten en dat terwijl we pas net begonnen zijn met de Senior Projects. Het project waarbij je echt in aanraking komt met hoe de evenementen wereld er in de praktijk uit ziet.

DE EVENEMENTENWERELD PAST BIJ MIJ

Vier jaar geleden ben ik begonnen met studeren. Na mijn VWO diploma gehaald te hebben, ben ik eerst een jaar gaan reizen om daarna te gaan studeren in Utrecht. Ik heb verschillende studies aan de Universiteit van Utrecht gedaan, maar geen enkele studie paste echt bij mij. Om uit te zoeken wat ik echt wilde, ben ik gaan werken.

Ik kwam terecht bij een marketing evenementen bureau. Bij dit bedrijf kwam ik veel in aanraking met congressen en mocht ik uiteindelijk, samen met een team, een ondernemers congres organiseren. Hierdoor wist ik dat ik de evenementen kant op wilde.

WAAROM BEN JE NAAR EUROCOLLEGE GEGAAN?

Na wat zoeken kwam ik via een kennis in aanraking met EuroCollege. Ik ben naar een open avond gegaan en vanaf dat moment wist ik het zeker. EuroCollege was de juiste school voor mij. Wat mij heel erg aansprak, is dat het een versnelde studie is en dat er van je verwacht wordt dat je hard en goed werkt. Zoals ze ook wel zeggen: “no pain, no gain”.

Een studie met veel discipline en waar je de kans krijgt om jezelf op verschillende gebieden verder te ontwikkelen. Ook de vele praktijkervaring die je opdoet tijdens de opleiding sprak mij heel erg aan. Op deze manier kun je de theoretische stof die je leert, tijdens de drie stages in de praktijk brengen.

WAT ZIJN DE VERSCHILLEN MET JE VORIGE SCHOOL?

Het grootste verschil tussen EuroCollege en een studie aan de universiteit is dat je hier op school geen nummertje bent. Mijn ervaring met de universiteit is dat als ik hulp of advies nodig had, ik een mailtje moest sturen en dan moest hopen dat ik misschien binnen een maand antwoord zou krijgen.

Op EuroCollege staat er altijd iemand voor je klaar, ze kennen je bij naam en weten hoe het met je gaat. Presteer je wat minder dan krijg je extra hulp en presteer je hoger dan gemiddeld, dan zijn er speciale lessen om extra uitdaging te geven.

HEB JE VEEL GELEERD OP EUROCOLLEGE?

Wat ik met name op EuroCollege heb geleerd, is dat je door hard te werken met de juiste doelen heel veel kan bereiken. Het is belangrijk om een flexibele houding aan te nemen in het bedrijfsleven om je zo op de juiste manier te profileren.

Sta open voor verandering en hou niet vast aan de negen tot vijf mentaliteit. Ook heb ik geleerd om beter te plannen. Ik was iemand die altijd alles op het laatste moment deed. Nu weet ik hoe ik alles op de juiste manier moet inplannen om niet in tijdnood te komen.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Waar ik trots op ben is dat ik in een korte tijd aan school heb laten zien wat ik in huis heb. Ik heb me ingezet voor studiebeurzen en open avonden en mocht deelnemen aan het verdiepingsklasje. In dit verdiepingsklasje leerde ik mijn management capaciteiten verder te ontwikkelen en werden er veel tips gegeven over hoe je een goede leider kan zijn.

Ook werd ik uitgekozen om in China voor ongeveer 200 man een presentatie te houden over onze school en was ik commissielid van de introductiedagen commissie van 2012. Maar waar ik het meest trots op ben is dat ik een van de doelen, die ik in het begin van mijn studie gesteld had, gehaald heb. Namelijk voorzitter worden van een Senior Project. Ik krijg de kans om samen met een projectgroep de Big Improvement Day in de Amsterdam RAI te organiseren. Een erg leuke uitdaging, waar ik ook weer veel van zal leren.

HEB JE AL EEN “NO PAIN, NO GAIN” MOMENT ERVAREN?

Het motto “no pain, no gain” is bij elke student op EuroCollege wel bekend. Ook ik heb al heel wat “no pain, no gain” momenten mogen ervaren. Zo was ik in het eerste jaar nog niet goed in plannen en heb ik dan ook heel wat nachtjes mogen doorhalen om de deadlines van de opdrachten te halen. Mijn doorzettingsvermogen is door deze studie een stuk groter geworden. Ik wil het liefst altijd het beste resultaat halen.

Dit betekent dat het soms nodig is om tot tien uur ’s avonds op school te zitten en even wat minder te feesten met vrienden. Het beste resultaat behaal je niet zomaar, daar moet je dingen voor opgeven en hard voor werken. Iets wat je op EuroCollege zeker leert, want ze zeggen niet voor niets “no pain, no gain”.

WAT WIL JE LATER WORDEN?

Als ik klaar ben bij EuroCollege wil ik graag bij een marketing adviesbureau werken. Daar wil ik zoveel mogelijk ervaring op doen als marketing manager, om vanaf daar uiteindelijk mijn eigen marketing evenementenbedrijf op te zetten. Ik wil jonge merken, door middel van guerrilla marketing en persevenementen, op de markt brengen. Het liefst zou ik dit doen in de fashion, beauty en lifestyle branche.

WAT VIND JE VAN DE SFEER OP SCHOOL?

Ook al moet er op school altijd erg hard gewerkt worden, de sfeer lijdt daar zeker niet onder. EuroCollege is een erg gezellige school die weet dat een borrel op zijn tijd ook belangrijk is. Door de kleine klassen leer je je mede-studenten goed kennen en bouw je vriendschappen op voor het leven. Iedereen is gemotiveerd en gaat met plezier naar de lessen, wat de lessen gelijk een stuk leuker maakt. Vooral na het helpen op open avonden is het altijd erg leuk om langer te blijven, want dan gaat de muziek aan en de tap open. Ook dat hoort bij EuroCollege.

WAAR WIL JE STAGE LOPEN?

EuroCollege is een zeer praktisch ingestelde school. Naast het motto “no pain, no gain”, staat de school ook voor “learning by doing”. Ik heb mijn zomerstage net achter de rug en ik heb echt een fantastische tijd gehad bij marketing, communicatie en PR bedrijf Nineteen in Amsterdam. Hier mocht ik mee draaien in alle facetten van het bedrijf en kreeg ik veel verantwoordelijkheden. Zo heb ik een hele fotoshoot georganiseerd en was ik verantwoordelijk voor alle social media binnen het bedrijf. In de vier maanden stage heb ik veel geleerd en het heel erg naar mijn zin gehad.

Voor mijn eindstage wil ik graag stage lopen bij een groter bedrijf. Zo zit ik nu te denken aan Winkelman van Hessen, een communicatieadvies bureau dat veel evenementen organiseert waaronder de Big Improvement Day in de Amsterdam RAI. Maar er is natuurlijk nog veel meer, dus voordat ik mijn eindstage ga doen, moet ik nog heel wat research doen.

WIL JE NOG IETS KWIJT?

Met mijn keuze voor EuroCollege ben ik nog steeds heel erg blij. Het is een fantastische school die je echt helpt jezelf verder te ontwikkelen en je kwaliteiten leert te benutten. De studie begint met de introductiedagen in september. Toen al wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt, drie onwijs leuke dagen waarin je je mede-studenten al goed leert kennen. Ook wilde ik vanaf dat moment zelf de introductiedagen voor 2012 organiseren en ik heb dat uiteindelijk met een groep van tien man ook gedaan.

Een top tijd waarin je voor het eerst echt leert wat er allemaal bij komt kijken als je een evenement organiseert. Nu ben ik druk bezig met het organiseren van de Big Improvement Day, heel erg spannend allemaal en een ontzettende uitdaging om er een top dag van te maken. EuroCollege biedt je mogelijkheden die geen enkele andere school je kan bieden. Het is een unieke school met goede opleidingen die er voor zorgt dat je zelfverzekerd het bedrijfsleven in stapt.