WIE BEN JIJ?

Ik ben Yvanka Vooijs, 21 jaar, opgegroeid in Den Haag en woon nu al jaren in Rotterdam. In september ben ik gestart met de opleiding Hospitality & Evenementen Management aan EuroCollege Hogeschool.

WAAROM EUROCOLLEGE?

Ik heb mijn middelbare schooltijd doorgebracht op Rudolf Steiner College. Daar heb ik eerst 4 jaar VMBO-tl gevolgd waarna ik twee jaar havo ben gaan doen op dezelfde school. Helaas heb ik de eindexamens van de havo door omstandigheden nét niet gehaald. Hierdoor kwam ik op het VAVO Rijnmond College terecht, waar ik nog drie vakken volgde. Omdat ik daardoor nog veel vrije tijd over had, ben ik gaan werken. Het betrof een horecaprojectbureau waar ik me al snel op mijn plek voelde.

Ik ging meer en meer werken en heb daardoor in korte tijd ontzettend veel geleerd. Ik heb aan het einde van het jaar netjes mijn havodiploma behaald en ben vervolgens gaan zoeken naar een hbo-opleiding. Ik wilde graag iets doen waar ik plezier in had, net als bij mijn bijbaan. Een nieuwe uitdaging en gerelateerd aan de branche waarin ik al werkte. Zodoende stuitte ik op EuroCollege. Al meteen na de Open Avond was ik verkocht. De discipline en het doorzettingsvermogen wat van je verwacht wordt is voor mij een absolute drijfveer. Elke dag kom ik thuis met het gevoel dat ik iets geleerd heb.

WAT IK HEB GELEERD OP EUROCOLLEGE

In de relatief korte tijd dat ik nu op EuroCollege rondloop heb ik ontzettend veel geleerd. Op persoonlijk gebied maak je een gigantische ontwikkeling door en daar ben ik dan ook heel bewust mee bezig. Mijn streven was en is om alles uit mijn opleiding te halen wat erin zit.

Tot op heden lukt dat; ik heb heel veel mee geholpen op studiebeurzen, Open Avonden en real life projecten, ik zat in de Introductiedagen Commissie van 2012 en ben inmiddels voorzitter van het Senior Project Leontien Ladies Ride 2013. Door de combinatie van al deze activiteiten en de lessen krijg je de kans om theorie direct in de praktijk uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat ik niet de mogelijkheid heb om stil te gaan zitten en lui wordt. Wat betreft school was ik voor EuroCollege wel lui en school had nooit prioriteit één. Nu kan dat niet meer, deadline is deadline!

WAAR BEN IK TROTS OP?

In het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel gedaan in en om school, en ik ben trots dat ik het eerste jaar succesvol ben doorgekomen. Maar het meest trots ben ik op mijn voorzitterschap. Het voorzitterschap is een doel wat ik vanaf het begin op EuroCollege voor mezelf gesteld heb en waar ik naartoe geleefd heb.

Dat ik nu de kans heb gekregen om deze functie binnen het project Leontien Ladies Ride te mogen vervullen, vind ik fantastisch. Het motiveert en geeft mij kracht om het tweede jaar te knallen, samen met mijn projectgroep. Als team gaan wij de gezelligste vrouwenfietstocht van Nederland organiseren!

NO PAIN, NO GAIN MOMENTEN

Deze momenten zijn binnen EuroCollege onvermijdelijk. Dit waren voor mij met name de momenten in de aanloop naar de deadline van schriftelijke opdrachten. Door te laat te beginnen is de consequentie dat je een of meerdere nachten moet doorhalen. Als het dan uiteindelijk toch lukt om zo’n opdracht af te krijgen en je hier ook nog een mooi cijfer voor behaalt, ben je wel heel opgelucht en blij en daarnaast leer je er heel veel van. Door eerst een keer goed in de fout te gaan door te laat te beginnen heb ik geleerd dat een goede planning cruciaal is.

WAT IK WIL €˜WORDEN€™ ALS IK LATER GROOT BEN

De toekomst zie ik rooskleurig in, maar over de invulling daarvan ben ik nog niet helemaal zeker. Ik wil mijzelf liever niet beperken door een uitgestippeld plan voor de toekomst. Ik wil nu zoveel mogelijk leren en doen waar ik plezier in heb. Ik ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk alles kan bereiken, als ik er maar hard genoeg voor werk. Eén ding is wel zeker; ik blijf werkzaam in de evenementen branche.

DE SFEER OP SCHOOL EN IN DE KLAS

Door de kleinschaligheid van de school is het echt een ‘ons kent ons’ cultuur. Iedereen kent en helpt elkaar. Het is een ontzettend fijne werksfeer, je zult het immers 2,5 jaar met elkaar uit moeten houden en je moet op elkaar terug kunnen vallen. Daarnaast is er ook veel onderling contact buiten school. Met name gedurende het eerste jaar gingen wij vaak met elkaar de stad in of deden andere leuke dingen. Nu is daar iets minder gelegenheid voor, maar wanneer onze planning het toelaat, doen we dat nog steeds. Naast dat je school en/of klasgenoten bent, ben je ook vrienden.

STAGES

Mijn eerste stage, de werkoriëntatie, heb ik gelopen bij Mise en Place. Dit waren puur operationele werkzaamheden. Ik was al werkzaam bij het bedrijf en voor mij daarom niets nieuws maar het was wel een toevoeging op mijn eerste semester. Gedurende de zomermaanden heb ik stage gelopen bij Stichting Dordt op je bord.

Een stichting opgezet door Fles&Mes, een Dordtse cateraar. De stichting heeft tevens een jaarlijks terugkerend, meerdaags culinair evenement. Helaas kon de editie van 2012 niet plaatsvinden maar heb ik wel de mogelijkheid gekregen om een kleine variant van dit evenement te organiseren. Gedurende de stage ben ik ontzettend gegroeid en heb ik heel veel geleerd. Wel was ik ontzettend blij dat ik weer naar school toe mocht en heb ik ontzettend veel zin om te gaan knallen met het Senior Project.

KORTOM

EuroCollege heeft mij ontzettend veel kansen geboden om mij te ontplooien en daarom ben ik ontzettend trots om een EuroCollege student te zijn. Komend jaar wordt ongelooflijk spannend en leerzaam en dat zorgt voor de juiste dosis motivatie om er het allerbeste van te maken en mezelf te overtreffen!