Op het EuroCollege zijn veel kinderen van succesvolle ondernemers te vinden. Een van hen is Guy van der Harst (21), hij is gestart op het mbo van EuroCollege, doorgestroomd naar het hbo en inmiddels de opleiding International Business & Entrepreneurship aan het afronden.

Bedrijfsovername

 Na zijn studie wil Guy gelijk van start gaan met het digitaal verbeteren van de organisatie. Hierbij kan worden gedacht aan zaken als bijvoorbeeld sitebouw en marketing. “Uiteindelijk wil ik ook graag het bedrijf overnemen van mijn vader,voordat ik dat wil doen, moet ik eerst meer ervaring opdoen”.

Versneld HBO & MBO

Voor Guy was de keuze voor EuroCollege een combinatie van versneld een mbo en hbo opleiding afronden, maar ook het ontwikkelen van discipline. Het volgen van een opleiding was voor hem wel echt een must “ Het moment dat ik me zou gaan storten in het bedrijf van mijn vader wilde ik een totaal andere invalshoek krijgen dan die van mijn vader. Mijn vader heeft alle dingen die hij weet geleerd in de praktijk, en ik zou dit doen door mij daadwerkelijk te scholen in internationale handel. 

Aangezien Guy aan de slag wil met het digitaal verbeteren van het familiebedrijf, is het vak Online Marketing voor hem een van de meest relevante vakken binnen de studie. “Online marketing is voor ons praktisch één van de meest up-to-date vakken van het moment, er wordt uitgelegd hoe men rekening kan houden met de huidige algoritmes van Google en mogelijk ieder bedrijf hoog/hoger in de resultatenlijsten te krijgen. Wanneer je dit eenmaal in de praktijk toepast kan je, je over het algemeen als vrij snel bruikbaar maken binnen eventuele stageadressen en zo ook het familiebedrijf in mijn geval”.

Bij EuroCollege bouwen de studenten vaak een goede band op met de docenten. Dit komt aan de ene kant door de kleine klassen waardoor er veel interactie mogelijk is, aan de andere kant komt dat ook door het feit dat de docenten uit de praktijk komen en daardoor de interesse van de studenten weten te wekken en vast te houden. Vaak houdt dat na de les niet op en spreken studenten af met docenten om nog meer van hen te kunnen leren. 

Ook Guy benoemt dit als een van de leerzame aspecten van zijn studie “Als ik met verschillende docenten buiten school aan de praat ben geraakt, denk aan een biertje op het terras of lunchen bij de lunchroom om de hoek zijn voor mij, buiten de lessen, erg interessant geweest. Dit zijn namelijk toch de gesprekken waarin je in een totaal andere setting dan het klaslokaal onderwerpen kunt bespreken”.