EuroCollege Gala

Als voorzitter ben je eindverantwoordelijk voor jouw project. In mijn geval ging het om de organisatie van het jaarlijks terugkerend gala van EuroCollege. Het is een black tie evenement met livemuziek, acts en culinaire hoogstandjes die allemaal uiteraard bij een wisselend thema passen op de perfecte locatie. Ik studeer namelijk International Event Management. Onderdeel van die studie is het organiseren van een real life project.

Bedrijfsambassadeur

 Als voorzitter van een evenementen project fungeer je als de schakel tussen het projectbureau, de opdrachtgever en jouw projectgroep. Je bent niet alleen de ambassadeur van je projectgroep, maar ook van de school. Wanneer je als voorzitter verkozen wordt, ga je een traject in. Een traject waarin je leert keuzes te maken; verantwoordelijkheid te nemen en hoe je om moet gaan met hoogte- en dieptepunten. Het is een traject waar je anderen maar vooral jezelf leert kennen.

Multidisciplinair teamwork

Als voorzitter krijg je wekelijks begeleiding van een bedrijfscoach en docent. Elke week kwamen de voorzitters van alle projecten samen. Of je nu International Business & Entrepreneurship studeert of International Hotel & Hospitality of International Event Management, iedere richting telt de real life projecten. Tijdens deze sessies werden de uitdagingen, tegenslagen en de successen van de voorzitters onderling besproken. Confrontaties werden met elkaar aangegaan, maar ook de confrontaties met jezelf. Wat voor type persoon ben je eigenlijk? Hoe ga jij met anderen om? En hoe gaan anderen met jou om? Dit alles werd begeleid door professionals die dit in de praktijk al hebben meegemaakt en ons voor onze valkuilen konden behoeden.

Experts uit de praktijk

Het unieke aan EuroCollege is o.a. dat de docenten experts uit het bedrijfsleven zijn. Zij koppelen de theorie die wij op school leren aan de ervaringen die zij op hebben gedaan in de praktijk. Dit motiveert en inspireert de student als geen ander. Zij weten precies hoe hun vak in elkaar zit en kunnen dit dan als de beste overdragen. Daarnaast is de sfeer op EuroCollege erg prettig. Er hangt een gevoel van saamhorigheid. Het is je thuis weg van huis. Een nummer ben je absoluut niet op EuroCollege!

Studeren bij EuroCollege is anders!
Op onze website vind je nog veel meer ervaringen en interviews bij nieuws.
Of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s voor meer impressies van EuroCollege. Of schrijf je in voor een open dag en ervaar het zelf!