Mijn naam is Bart Hilgers, 26 jaar. Ik woon momenteel in Amsterdam en ben afgestudeerd in 2008.

Waarom ben je naar EuroCollege Hogeschool gegaan?

Een fast track programma met power was het voornaamste wat mij trok. Na bijna letterlijk geboren te zijn in een restaurant besefte ik me dat ik voornamelijk bijgeschoold moest worden op gebied van management en inzicht in de hotelindustrie in plaats van praktijkvorming waarvan ik met een horeca-opvoeding al van verzekerd was. De grote blokken stage en de internationale focus daarmee was voor mij doorslaggevend om voor het EuroCollege te kiezen.

Welke scholen heb je voor EuroCollege bezocht?

Voordat ik naar het ECHS ging heb ik mijn HAVO afgerond en daarnaast was ik  veel bezig met acteren op een theaterschool. Uiteraard was ik ook niet weg te denken bij het restaurant van mijn ouders.

Heb je veel geleerd op EuroCollege Hogeschool?

Uiteraard heb ik veel geleerd. Als afgestudeerde Hotello kan ik nu zeggen dat de basis van hotelkennis zeker is gelegd gedurende mijn studie. Het geeft je de eerste inzichten in mogelijkheden en structuur van een zowel zeer specifieke als zeer brede branche. Het fijne aan het EuroCollege is dat je er zelf uit kan halen wat er uit te halen valt. Je wordt in het diepen gegooid, maar dat wordt gecreëerd door eigen initiatief. Zo ben ik enorm trots dat ik 5 maanden in Nieuw-Zeeland bij Huka Lodge stage heb mogen lopen, eveneens op mijn eindstage als Duty Manager bij het Amstel Hotel. Stappen die ik zonder het ECHS niet zelfstandig had kunnen nemen. Daar ben ik van overtuigd.

Op welke prestatie van je op EuroCollege Hogeschool ben je trots?

Het meest trots ben ik op het voor elkaar krijgen van mijn buitenlandse stage naar Nieuw-Zeeland. Een geweldig bedrijf als Huka Lodge heeft mij een enorme boost gegeven om te kunnen bereiken wat ik hoop te bereiken. Ik heb begrepen dat er na mij een flink aantal andere studenten ook zijn afgereisd naar dit geweldige land. Daar wordt ik nou trots van. En dat zelfde heb ik bereikt bij het Amstel Hotel.

Heb je al een duidelijk doel voor ogen?

Ik werk nu in de Sales voor een geweldig hotel, DoubleTree by Hilton Amsterdam.. Ik zie mezelf ook voorlopig niet de hotellerie verlaten. Wel heb ik een jaartje verder gekeken door Sociologie te studeren aan de UvA. Heel wat anders zou je zeggen, maar ook zeker toepasbaar in de hotellerie. Het omgaan met mensen is key in dit vak. Ook zeker in de sales. Het heeft me na het praktische ook het analytische bijgebracht. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus toch weer besloten de hotellerie op te zoeken.

Wat vond je van de sfeer op school?

Mijn herinneringen zijn zeker positief. Door die intimiteit konden een aantal studenten zich flink aan elkaar optrekken.

Dit wil ik kwijt over mijn opleiding aan EuroCollege Hogeschool

Het ECHS heeft geholpen mijn blik te verbreden en mij ingangen te geven die ik anders niet had gehad. Daarnaast heeft het ECHS mij gedwongen er zo veel mogelijk uit te halen. En daar ben ik nog steeds heel blij mee.