Mijn naam is Jeanine Grabe, 22 jaar oud. Ik ben geboren in Duitsland waar ik de eerste paar jaar ook gewoond heb voordat ik naar Delft verhuisde. Ik ben oud student van het EuroCollege, waar ik in 2009 ben begonnen en behoorde tot de lichting 2008 januari instroom Hotel & Hospitality Management. Ik wilde altijd al de hotellerie wereld in en zo is het dan ook gekomen dat ik op het EuroCollege terecht kwam.

Waarom ben je naar EuroCollege Hogeschool gegaan?

Ik heb bijna alle hotelscholen in Nederland goed onder de loep genomen voordat ik een keuze maakte. EuroCollege boodt de mogelijkheid om de studie in 2,5 jaar af te ronden, wat mij erg aansprak. Tevens vond ik de discipline die zij hanteren een goede voorbereiding voor alle jaren die zouden volgen op het werkgebied. Zo zijn er de pakkendagen op donderdag en de regels over op tijd komen. Relevant voor je latere werkzaamheden.

Heb je veel geleerd op EuroCollege Hogeschool?

Door de grote verscheidenheid aan vakken heb ik een brede kennis opgebouwd. In combinatie met de stages verdiep je alles wat je op school leert nog meer en leer je je kennis ook in de praktijk toe te passen. Naast alle vakken, zoals communicatie, management & organisatie, bedrijfskunde en f&b leer je ook goed samenwerken door alle projecten en staat discipline hoog in het vaandel.

Op welke prestatie van je op EuroCollege Hogeschool ben je trots?

Dat ik nooit een herkansing heb hoeven doen en vrij zonder al te veel problemen door de jaren heen ben gestroomd, ondanks dat ik de hoeveelheid lesstof voor de tentamens toch wel vrij veel vond. Maar het meest trots ben ik toch op het behalen van mijn diploma, omdat het weer een fase in je leven afsluit en je beloond wordt voor al het harde werk.

Heb je al “no pain, no gain” momenten ervaren?

Ja, tijdens de tentamen weken. Vroeger leerde ik altijd een toets ongeveer een week van te voren. Dit lukte me nu niet meer. Je had in 2 weken ongeveer 9 tentamens van ongeveer (minimaal) 200 bladzijdes per toets. Het kwam dus wel eens voor dat je pas op de avond voor je tentamen begon met het leren van de stof. Dit waren voor mij soms wel zware momenten.

Heb je al een duidelijk doel voor ogen?

Momenteel werk ik fulltime bij Novotel Rotterdam Brainpark als night auditor en een aantal dagen nog als dagreceptionist. Maar ik wil graag nog veel meer buitenland ervaring op doen en mijn ultieme doel is toch het opbouwen van mijn eigen hotel in het buitenland.

Omschrijf de sfeer op school en in de klas.

De sfeer was eigenlijk altijd goed. Doordat vrijwel alle docenten zelf in de hotel- of horecawereld hebben gewerkt, werden veel voorbeelden en anekdotes verteld. Dit maakte de lessen een stuk interessanter en levendiger. Ook werd er veel input van de studenten gevraagd, waardoor je dus niet een uur alleen maar hoefde te luisteren. Op school gingen alle studenten eigenlijk wel goed met elkaar om. Iedereen was sociaal en door de steeds wisselende projectgroepen en klassen kende iedereen elkaar ook.

Waar heb je je stages gelopen?

Omdat ik een januari instromer was, duurde mijn werkoriëntatie geen 6 weken, maar gewoon 3 maanden, wat wel fijn was. Deze eerste stage heb ik gedaan bij het CarltonBeach hotel in Scheveningen op de afdeling marketing & sales.

De tweede stage heb ik gekozen voor het buitenland en wel Berlijn. Ik heb 3 maanden stagen gelopen in The Westin Grand Berlin als assistent manager housekeeping. Dit was één van mijn mooiste ervaringen, omdat ik een nieuwe werkcultuur leerde kennen en veel nieuwe mensen heb ontmoet. Ik ben geboren in Duitsland, dus de taal was geen probleem. Ik raad het dan ook zeker anderen aan om één van de stages in het buitenland te doen!

Mijn laatste stage was in Novotel Rotterdam Brainpark, waar ik nu nog steeds werk. Ik was project coördinator van EarthCheck. Dit is één van de zwaarste certificaten voor de hotellerie met betrekking tot het milieu en de omgeving. Na mijn stage was dit nog niet geheel afgerond en hier ben ik tijdens mijn werk mee verder gegaan.

Hoe kijk je terug op je bachelorscriptie/ onderzoek?

Het onderzoeksproces vond ik, net als het schrijfproces eigenlijk, vrij lastig. EarthCheck is een vrij nieuw certificaat en er is nog niet veel informatie over te vinden. En al helemaal niet over wat voor soort hotelgasten een milieucertificaat belangrijk vinden voor de keuze van hun hotel. Het vinden van informatie was vrij lastig.

Persoonlijk vind ik mijzelf niet zo een sterke schrijver, dus hier had ik moeite mee. Maar door er rustig voor te gaan zitten en zinnen meerdere malen te herhalen werd het steeds beter.

Door de goede begeleiding op school kon ik de stukken beter uitschrijven en kreeg ik een betere structuur voor het verwerken van informatie. Je kon altijd mailen, bellen of een afspraak maken om langs te komen

Wil je nog iets kwijt?

Het is de ideale opleiding voor studenten die graag in 2,5 jaar klaar willen zijn. Het is dan wel even hard werken, want er komt een grote hoeveelheid lesstof op je af. Maar het is zeker de moeite waard. Je wordt voorbereid op het “echte” werkleven door middel van discipline en hard werken. Als je éénmaal het diploma in handen hebt, weet je waar je het allemaal voor gedaan hebt.