WIE BEN JIJ?

Mijn naam is Abel Wibier. Ik ben 23 jaar en ik woon sinds een jaar met mijn vriendin samen in Rotterdam. Ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven. Ik studeer International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege.

WAAROM WILDE JE NAAR EUROCOLLEGE?

Ik heb hiervoor de hotelschool van de NHTV in Breda gedaan, maar wegens omstandigheden net niet gehaald. Met het versnelde traject van EuroCollege heb ik er met een tussenjaar fulltime werken nauwelijks vertraging aan overgehouden. Daarnaast spreekt de werkwijze van school mij enorm aan. Hard werken wordt beloond en je krijgt persoonlijke aandacht. Er wordt bijna voor iedereen een persoonlijk traject samengesteld waarbij je extra ondersteuning of juist verdieping kunt krijgen.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

Het grote verschil zit hem in de persoonlijke benadering die je bij EuroCollege krijgt. Er wordt enorm veel van je gevraagd om een complete Hbo-opleiding in minder dan 3 jaar af te ronden. Daarbij krijgen we vanuit school goede ondersteuning in. Het niveau op EuroCollege ligt bovendien aanzienlijk hoger dan op andere Hbo-opleidingen. Met het Senior Project krijg je in het tweede jaar naast je vakkenpakket met examens en persoonlijke opdrachten ook nog de kans om jezelf in de praktijk te bewijzen. Al bij al voel ik me iedere dag groeien en ontwikkelen.

HEB JE AL VEEL GELEERD OP EC?

Jazeker! Het niveau op EuroCollege vind ik hoger liggen. Het gaat sneller en je gaat dieper op de stof in. Dus ja, ik heb al veel geleerd en zoals eerder gezegd krijg je vanuit school echt de mogelijkheid om het uiterste uit je loopbaan te halen.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Het voorzitterschap van het Senior Project is iets waar ik trots op ben. Het brengt veel extra verantwoordelijkheden en taken met zich mee maar het is de ideale mogelijkheid om je als leider/ manager te ontwikkelen en jezelf klaar te stomen voor het echte beroepsleven.

HEB JIJ AL EEN NO PAIN, NO GAIN MOMENT ERVAREN?

De opleiding is gewoon pittig. Ik moet wel toegeven dat het ritme zo in het begin van het tweede jaar enorm wennen is. Ik ben net terug van mijn zomerstage en ik heb geen vakantie tussendoor gehad. Met het hoge tempo wordt er wel veel van de studenten gevraagd.

WAT WIL JE LATER WORDEN?

Mijn ambitie ligt uiteindelijk ook in de hotellerie. Ik zou graag general manager worden maar daarnaast is het ook een droom van me om een bed & breakfast in het buitenland op te zetten.

OMSCHRIJF DE SFEER OP SCHOOL?

Zeker in het begin van het schooljaar word je strak in de gaten gehouden. Er gelden duidelijke regels en wanneer deze overtreden worden zitten hier consequenties aan. Daar tegenover staat juist weer het “familiegevoel” dat EuroCollege heel goed weet te creëren. Op school zitten alleen gemotiveerde studenten. De uitval is minimaal. Er heerst een gevoel van samen de eindstreep halen. Niemand komt er vanaf door minder te doen dan de rest omdat je enorm opvalt tussen de kleine groepen. Dit motiveert elkaar ook nog eens extra.

OMSCHRIJF JE AMBITIE.

Het is mijn ambitie om uiteindelijk general manager te worden van een hotel en ik geloof er heilig in dat je daar niet komt zonder de juiste kennis. Op school wordt je theoretisch zeer goed opgeleid en krijg je de mogelijkheid om dit gedurende je stages te ontwikkelen. Daarnaast ligt de focus hier niet alleen op hotelkennis maar je wordt ook nog een echt opgeleid als manager. Je krijgt de kans om dit te ontwikkelen gedurende je stages maar ook tijdens je Senior Project. Mijn project is het organiseren van een Charity Diner voor het goede doel Make-A-Wish.

HOE GROOT IS DE KANS DAT JIJ EUROCOLLEGE ZOU AANBEVELEN BIJ VRIENDEN OF FAMILIE EN WAAROM?

Ik zou EuroCollege zonder enige twijfel aanraden bij bekenden. Met name de persoonlijke aandacht en de ruimte die je krijgt om het uiterste uit jezelf te halen heb ik nog niet eerder mogen meemaken op een andere school.