Mijn naam is Anton Cornelisse en ik ben 26 jaar en 4 jaar geleden afgestudeerd aan EuroCollege Hogeschool.  Als geboren en getogen ‘Yu di Korsou’ wilde ik na mijn Havo op het Peter Stuyvesant College graag een goed aangeschreven hoger hotelmanagement opleiding volgen buiten de grenzen van het eiland Curacao.

Kleinschalig

Mijn oog viel op het EuroCollege in Rotterdam. Naast dat er kwalitatief goede opleidingen geboden worden, is het een niet al te grote school en dit was voor mij een pluspunt, want ik hecht waarde aan persoonlijk contact en ik wil geen ‘nummer’ zijn tussen honderden ‘anderen’.

Internationaal

Daarnaast heeft het EuroCollege een internationale visie en dit sprak mij aan, aangezien ik wist dat mijn toekomstige carrière zich niet alleen zou beperken tot 1 land.

Stages

Mijn stages heb ik gelopen op de F&B afdeling in diverse hotels in Nederland, waaronder het prestigieuze Karel V, het NH Hotel in Utrecht en het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam.

Manager

Op dit moment werk ik als restaurantmanager in restaurant The Winecellar op Curaçao. Het beste restaurant van Curacao. Het is een uitdagende baan waarin ik bij alle facetten van het runnen van een restaurant betrokken ben, van de keuken tot de financiën en van de inkopen tot het aansturen van het bedienend personeel en het ontvangen van de gasten. Het restaurant heeft de eer regelmatig bekende mensen te mogen begroeten.

Droom!

Het is mijn droom om ooit eigenaar te zijn van een restaurant keten met vestigingen op diverse eilanden in het Caribisch gebied. Nog een lange weg te gaan om deze droom te realiseren, maar ik ga de uitdaging graag aan. Met mijn opleiding aan het EuroCollege heb ik in ieder geval alvast een goede basis gelegd!

Willemstad, Curacao