Loraine Vercauteren is 21 jaar oud enj komt uit Venlo. Zij studeert  sinds september International Hotel & Hospiality Management.  Loraine is begonnen op de havo waar ze het profiel E & M had. Ze is 1 jr blijven zitten, maar is wel geslaagd met 4 extra vakken.

Na een paar jaar werken weer naar school.

Daarna is ze 1 jaar gaan werken bij het sterren restaurant Aubergine in Steyl. Via Google kwam ze terecht bij EuroCollege Hogeschool. De website sprak haar enorm aan. Het concept van de school en de omschrijving van de opleiding deden haar enthousiasme groeien. Ze bezocht daarna één van de openavonden. Hier kreeg ze de bevestiging die ze zocht.

EuroCollege stimuleert

Nu ik daadwerkelijk ben begonnen aan de opleiding merk ik dat de school mij triggert. Ik ben erachter gekomen dat ik meer kan, dan wat ik had gedacht. De opleiding haalt het beste uit mezelf. Voornamelijk de structuur en regelmaat waar de opleiding op is gebouwd stimuleert mij.

Heb je al no pain, no gain ervaren?

Om de kreet no pain, no gain heeft ze de eerste weken kei hard gelachen – ze had toch al ervaring met hard werken – totdat ze op werkorientatie ging. “Daar moest ik me opeens weer helemaal gaan bewijzen”, vertelt ze “en laten zien dat ik echt kon werken en een volledige medewerker in het restaurant kon zijn. Het is me gelukt!”

Heb je al veel geleerd?

Ik heb in de afgelopen maanden op EuroCollege geleerd, dat ik veel meer in mijn mars heb dan dat ik ooit had kunnen denken . Di heeft ervoor gezorgd dat ik nu weet wat ik na mijn studie wil gaan doen. Ik wil na mijn studie in de reorganisatie van hotelketens gaan.

Wat vind je van de sfeer op school?

De sfeer op deze school is uniek. Iedereen kent elkaar en iedereen is gelijk voor elkaar. Je hoeft nooit bang te zijn dat je alleen in de pauze zit, want iedereen zit allemaal gezellig bij elkaar. Naast dat je gezellig met elkaar opstap kunt, kun je ook advies vragen aan de tweede en derde jaars.

Hardwerken geeft voldoening

Je komt er achter dat er meer is dan het ongecompliceerde leven tijdens de HAVO. Hardwerken geeft een enorme voldoening. Studeren op ECHS is een ervaring die je moet meemaken.