Waarom heb je voor de Hogere hotelschool van EuroCollege gekozen?

Ik had interesse in de hotelbranche en het idee van een versnelde opleiding leek mij wel wat. Toen ik op de open avond was voelde ik onmiddellijk dat het klikte met EuroCollege. Ik heb geen spijt gehad van mijn beslissing.

Wat deed je hiervoor? Op welke school zat je?

Ik heb een reguliere Havo opleiding afgerond.

Welke verschillen zie je tussen beide scholen?

De verschillen die ik belangrijk vind zijn de discipline, langere schooldagen en docenten uit het bedrijfsleven met ervaring. Het zijn tenminste geen docenten – zoals in het reguliere onderwijs – die geen enkele ervaring hebben en die alleen maar proberen je een boek uit te leggen. De hele aanpak is trouwens professioneler en intenser. Eigenlijk is het niet goed met elkaar te vergelijken.

Heb je al veel geleerd?

Ja, zeker!!!!. Ik ben een andere persoon geworden. Ik ben persoonlijk ontzettend gegroeid en veel zelfverzekerder geworden. Ik heb natuurlijk ook veel over de hotellerie en management geleerd en ik ben er ook achter gekomen dat ik de marketing richting interessant vind.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik op EuroCollege geleerd heb om elke kans die ik krijg aan te grijpen. Daardoor doe ik veel ervaring op waar ik blij mee ben. Vroeger liet ik nog wel eens kansen liggen.

Heb je al no pain, no gain ervaren?

Tja, eigenlijk is dat een overbodige vraag om aan een EuroCollege student te stellen; ik heb het “no pain, no gain” gevoel vaak ervaren. Ik ervaar het vooral op de momenten dat ik meer geef en langer door ga als ik me voor een tentamen voorbereid of als ik werk moet inleveren voor mijn Senior Project. Ik wil dan dat alles perfect in orde is.

Wat ga je na EuroCollege doen?

Op EuroCollege heb ik mijn interesse in de hotellerie verder kunnen ontwikkelen. Het staat nu vast voor mij dat ik in die richting verder wil. Ik heb ik ook altijd al een eigen bedrijf willen beginnen. Ik denk dus dat ik die twee ga combineren en dat ik een eigen bedrijf in de horeca wereld zal beginnen.

Advies

Als ik toekomstige studenten een advies zou geven is dat, “ Als je twijfelt moet je het gewoon doen, je hebt in twee en een half jaar een diploma dat je altijd en overal verder brengt.”