WAAROM GEKOZEN VOOR DE HOGERE HOTELSCHOOL VAN EUROCOLLEGE?

Ik wilde op een bepaald moment voor mezelf kiezen. Ik was 25 toen ik de keuze maakte om weer student te worden en ik wist dat de overgang van werken naar studeren moeilijk zou zijn. Ik dacht het vooral lastig zou zijn om de regelmaat van een studie op te pakken. Ik zocht dus een school die structuur bood en begeleiding. Het feit dat ik de opleiding in twee en een half jaar kon doen heeft ook bij mijn beslissing meegespeeld. De 75% regeling van EuroCollege [je moet een minimum aantal keren een vak gevolgd hebben] is mijn redding.

WAT DEED JE HIERVOOR? OP WELKE SCHOOL ZAT JE?

Voor EuroCollege heb ik de Havo op Aruba gedaan. Na de Havo heb ik nog jaren gewerkt in hotels op afdelingen als de front office of guest services.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

Het belangrijke verschil met mijn vorige school is de discipline; nogmaals de 75% regeling is mijn beste vriend. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat iedere student, ongeacht leeftijd of achtergrond, hetzelfde behandeld wordt.

HEB JE AL VEEL GELEERD?

Ik ben altijd een harde werker geweest maar ook ontzettend eigenwijs. Op de Hogere Hotelschool van EuroCollege heb ik goed mijn eigen grenzen leren kennen. De theorie is pittig.Ik vind dat je op EuroCollege jezelf goed leert kennen en dat je leert dat er geen limiet is om door te groeien. Je komt daar pas achter als je de stap zet en als je jezelf voorhoudt dat het nooit te laat is.

WAAR BEN JE TROTS OP

Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om weer te gaan studeren. Ik ben trots op mezelf dat ik nu kan ervaren dat theorie ook nodig is om verder te komen en dat alleen werkervaring vaak niet genoeg is. Ik voel me goed dat ik aan mezelf heb kunnen bewijzen dat het nooit te laat is om te gaan studeren.

HEB JE AL NO PAIN, NO GAIN ERVAREN?

Voor mij zijn vooral de deadlines voor het inleveren van werk “no pain, no gain” momenten. Ik vond het eerst moeilijk om me te focussen op het tijdig inleveren van schoolwerk. Wat bij mij ook meespeelt is dat ik alleen in Nederland ben. Soms was dat wel eens moeilijk maar ik heb op EuroCollege geleerd om door te zetten en ik heb mezelf nu ook veel beter leren kennen.

WAT GA JE NA EUROCOLLEGE DOEN?

Ik had al ervaring in de horeca maar door EuroCollege weet ik nu zeker dat ik daarmee verder wil. Na mijn opleiding wil ik eerst meer ervaring opdoen als manager in Hotels. Het is mijn droom om daarna een eigen hotel te beginnen.