WAAROM GEKOZEN VOOR DE HOGERE HOTELSCHOOL VAN EUROCOLLEGE?

Via een goede vriendin die heel enthousiast was hoorde ik over EuroCollege. Ik weet dat ik soms een duwtje in de goede richting nodig heb. Haar verhaal over een school met veel discipline en aandacht sprak me erg aan. Ook het idee om een opleiding versneld te doen past bij me. Het idee om jaren en jaren over een opleiding te doen vind ik niet productief. 

WAT DEED JE HIERVOOR? OP WELKE SCHOOL ZAT JE?

Ik zit nu op de Hogere Hotelschool van EuroCollege. Daarvoor heb ik het Mbo op EuroCollege gedaan. Voor EuroCollege zat ik op een VMBO en deed de economische richting. Ik had ook toen al interesse in ondernemen in de Horeca.

WELKE VERSCHILLEN ZIE JE TUSSEN BEIDE SCHOLEN?

`Op EuroCollege is discipline en aandacht voor de student veel sterker aanwezig`

HEB JE VEEL GELEERD?

Ik heb natuurlijk veel geleerd over hotel management maar ik heb zeker ook persoonlijke kwaliteiten zoals stressbestendigheid, doorzettingsvermogen en flexibiliteit erg ontwikkeld.

WAAR BEN JE TROTS OP?

Mij eerste HBO stage was op Cyprus. Ik vond het aanvankelijk moeilijk om in mijn eentje in een vreemd land te werken. De begeleider van het stagebureau van EuroCollege is bij mij langs gekomen op Cyprus en ik ben er ontzettend trots op dat ik heb doorgezet tijdens de stage. Uiteindelijk heb ik een heel leuke en leerzame tijd gehad in Cyprus.Verder ben ik natuurlijk best trots dat ik van het VMBO kwam en toen op EuroCollege ben begonnen op het MBO en na een jaar kon doorstromen naar het HBO. Ik ben nu aan het eind van het tweede jaar HBO en het gaat goed.

HEB JE AL NO PAIN, NO GAIN ERVAREN

Ik ben er eigenlijk geleidelijk in gegroeid. Op het Mbo was heb ik stevig moeten aanpakken. Voor mij persoonlijk was het belangrijkste moment dat ik heb doorgezet tijdens de stage op Cyprus. Daarna begreep ik dat ik eigenlijk veel meer kon dan ik dacht. Natuurlijk heb ik wel moet knokken tijdens de opleiding.

WAT WIL JE NA EUROCOLLEGE DOEN?

Ik heb altijd al een eigen onderneming willen hebben en dan het liefst op horeca gebied. Mijn ouders komen helemaal niet uit die wereld maar die richting heeft me altijd geïnteresseerd. Ik ben best perfectionistisch ingesteld en daarom lijkt een eigen onderneming mij iets dat echt bij me past.