Wie ben jij?

Mijn naam is Valérie van der Ven. Ik ben 20 jaar en ik woon in Sliedrecht. Momenteel volg ik de hbo opleiding International Hotel & Hospitality Management. Ik ben afgelopen september begonnen met deze opleiding.

Welke vooropleiding heb jij gevolgd?

Hiervoor heb ik de versnelde mbo opleiding Evenementen & Hotelmanagement gevolgd op het EuroCollege. Dit verliep zo goed, dat ik na één jaar al door mocht stromen naar het hbo. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Ik heb daartoe een speciaal traject moeten volgen. Ik ben sinds september 2011 student op het EuroCollege.

Waarin verschilt EuroCollege met een andere school?

De havo heb ik gevolgd op het Willem de Zwijger College in Papendrecht. De verschillen tussen een middelbare school en EuroCollege zijn erg groot. Het grootste verschil tussen mijn vorige school en het EuroCollege is dat ik op de middelbare school heel vrij werd gelaten en op het EuroCollege extra begeleiding krijg als dat nodig is. Ook zijn de docenten veel meer betrokken bij de studenten. Docenten staan altijd voor je klaar en willen hun ervaringen uit de praktijk graag met je delen. Ze zijn ervoor jou!

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Zeker. Vooral het ‘’No pain no gain’’ gevoel is vaak voorbij gekomen. Zonder inzet worden er geen resultaten geboekt en zonder resultaten kun je nooit bereiken wat je wilt bereiken. Voornamelijk tijdens het maken van schriftelijke opdrachten heb ik ‘’No pain no gain’’ momenten ervaren. Op het mbo ging het me allemaal goed af, zonder er teveel moeite voor te hoeven doen. Op het hbo kost het me veel meer concentratie en tijd om een opdracht naar mijn wens te maken. Ook heb ik geleerd dat ik niet te kritisch op mezelf moet zijn.

Natuurlijk wil je alles perfect doen, maar af en toe moet je ook genoegen nemen met goed of voldoende. Iedereen heeft zijn of haar sterke en zwakke punten, dit moet je van jezelf accepteren. Dat is iets wat ik aan iedere student mee wil geven; bewonder je sterkte punten, accepteer je minder sterke punten. Het neemt natuurlijk niet weg dat je wel aan je minder sterke punten kunt werken.

Waar ben je trots op?

Trots ben ik vooral op mijn prestatie dat ik na één jaar al naar het hbo ben doorgestroomd. Stiekem besef ik zelf nog veel te weinig dat het een mooie prestatie is, maar als ik erover nadenk is het zeker iets om trots op te zijn. Ook voel ik me ontzettend vereerd dat ik de introductiedagen van 2012 heb mogen organiseren. Het waren vijf fantastische dagen met een geweldig team waar ik maanden van te voren keihard mee heb gewerkt. Een ervaring waar ik nog lang over zal spreken en wat ik nooit zal vergeten!

Wat ga je na EuroCollege doen?

Wat ik na deze opleiding wil gaan doen, weet ik nog niet. Wel weet ik wat ik later wil ‘’worden’’. Uiteindelijk, als ik de top heb bereikt, wil ik graag zelfstandig zonder personeel zijn en mezelf verhuren als manager. Zodra een hotel steun in de rug nodig heeft of bijvoorbeeld een geheel nieuwe organisatiestructuur wil implementeren, verhuur ik mezelf om het hotel weer terug op haar pootjes te krijgen.

Wat kun je zeggen over de sfeer op school?

De sfeer op school is niet makkelijk te beschrijven. Het is zo anders dan andere scholen. Vaak hoor ik negatieve verhalen over hogescholen: niet iedereen gaat met alle klasgenoten om, de sfeer is niet te genieten en mensen gaan met tegenzin naar school.  Ik weet zeker dat elke student van het EuroCollege dit niet zou kunnen begrijpen. 

Op het EuroCollege moedigen studenten elkaar juist aan, peppen docenten je op, kun je met elkaar op een leerzame manier discussiëren en worden regelmatig borrels georganiseerd waar docenten ook aanwezig zijn. Natuurlijk is het hard werken om je diploma op een versnelde opleiding te halen, maar naast het harde werken denkt de school ook aan ontspanning en een warme sfeer. Work hard, play hard!