Naam: Tom ter Bogt
Leeftijd: 22 jaar oud
Woonplaats: Bergen op Zoom / Rotterdam
Opleiding: International Business & Entrepreneurship

Hoe ben je terecht gekomen bij EuroCollege en wat was de voornaamste reden dat je voor EuroCollege hebt gekozen?

Ik ben met EuroCollege in aanmerking gekomen via internet. Ik was op zoek naar een goede particuliere business school. Tijdens mijn middelbare schoolperiode is een particuliere school mij erg bevallen dus wilde ik ook graag een particuliere hbo-opleiding volgen. De grootste reden waarom ik voor EuroCollege heb gekozen was het verkorte traject. Het sterkste punt van EuroCollege vind ik de kwaliteit van het onderwijs en de uitermate interessante docenten. In Nederland zijn de meeste mensen niet volledig op de hoogte van verschillen tussen regulier onderwijs en goede particuliere scholen. Veel mensen zien niet direct het nut van een particuliere school. Maar de kwaliteit van een opleiding bij een particuliere school als EuroCollege ligt vele malen hoger dan bij een gemiddelde reguliere school. Dit ligt aan de kwaliteit van de docenten en begeleiders, maar ook aan de kleinschaligheid en de aandacht die je krijgt. Het kost wellicht iets meer collegegeld, maar ik zie dit als een investering in mijzelf die het naar mijn mening dubbel en dwars waard is.

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en jouw vorige school?

Ik ben gestart aan deze opleiding in september 2012 en daarmee behoorde ik tot de eerste lichting Business-studenten. Voor EuroCollege heb ik vastgoed en makelaardij gestudeerd. Het grootste verschil is de persoonlijke omgang tussen student en school. Daarmee bedoel ik dat op EuroCollege alle stafleden en docenten de studenten goed kennen en alles persoonlijk voor je geregeld wordt. Ook zie je grote verschillen in de kwaliteit van docenten en daarmee de lessen. Docenten van de opleiding International Business & Entrepreneurship zijn vaak zelf ondernemer en hebben allen een indrukwekkend CV opgebouwd gedurende hun carrière. Daarnaast vind ik vooral de drive tussen studenten onderling een erg groot verschil ten opzichte van andere scholen. Vrijwel iedereen gaat naar EuroCollege met een bepaald doel voor ogen. Hierdoor zie je dat je elkaar hierin motiveert en scherp houdt.

Aan welk vak heb je het meest gehad?

Binnen mijn opleiding wordt in het eerste jaar erg veel nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling, beeldvorming voor je toekomst en je leert jezelf hierdoor steeds beter kennen. Tijdens vakken als essentials of succes en business wordt hier sterk de nadruk op gelegd. Dit is wat mij betreft één van de belangrijkste toegevoegde waarde van de opleiding, welke ik zelf niet binnen andere opleidingen ben tegen gekomen.

Hoe is de begeleiding op EuroCollege?

De begeleiding op EuroCollege is erg sterk. Zo hebben wij als senior project veel gehad aan onze projectbegeleidster. Ze heeft ons onderzoek echt naar een hoger niveau getild. Niet door alles voor te kauwen, we hebben alles zelf helemaal moeten uitwerken, maar door ons bepaalde modellen en onderzoeksmethodes aan te reiken. Ook de opdrachtgever was erg onder de indruk van het niveau van ons onderzoeksrapport. Als je eventuele problemen hebt wordt er ook altijd tijd voor je vrijgemaakt. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om bepaalde vakken bij te spijkeren tijdens extra studiebegeleiding of tijdens bijlessen.

Waar ben je echt trots op?

Er zijn meerdere momenten geweest gedurende mijn studie aan EuroCollege Hogeschool waar ik momenten van trots heb ervaren. Dit is bijvoorbeeld na een belangrijke deadline of de intensieve weken rond tentamenperiodes. Het meest trotse moment was toch wel het moment dat ik werd gebeld met de mededeling dat ik voorzitter was geworden van het Senior Project PPE/POL. Dit was niet alleen mijn eerste voorkeur qua projecten, het is ook een internationaal project dat betrekking heeft op vijf landen!

Wat is jouw no pain, no gain moment?

In mijn rol als voorzitter heb ik veel tijd moeten steken om de neuzen van mijn projectleden dezelfde kant op te laten staan. Na veel gesprekken en tijd is het gelukt om als een team samen te werken. De hoeveelheid werk ervaar ik niet als vervelend. We hadden alles zo strak gepland, dat we vaak al enkele dagen voor de deadline klaar waren. We werkten liever enkele weken tot 8 uur door op school, dan dat we enkele nachten moeten doortrekken.

Wat wil je hierna gaan doen?

Ik wil hierna graag doorstuderen op de Nyenrode Business Universiteit, om mijn Master of Science in Management te halen. Daarna wil ik nog kijken wat ik ga doen. Of een eigen onderneming starten of bij een groot bedrijf aan de slag.

Studeren bij EuroCollege is anders!
Op onze website vind je nog veel meer ervaringen en interviews bij nieuws.
Of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s voor meer impressies van EuroCollege. Of schrijf je in voor een open dag en ervaar het zelf!