Wie ben je?

Mijn naam is Kilian van Ham, 19 jaar en afkomstig uit Ede. Sinds september 2012 volg ik de opleiding International Business & Entrepreneurship. Voordat ik aan deze studie begon heb ik de havo succesvol afgerond.

Hoe ben je terecht gekomen bij EuroCollege?

Mijn ouders zijn EuroCollege tegengekomen op een beurs. Zij hebben een brochure meegenomen en vervolgens ben ik twee keer naar een open avond geweest. Na de positieve ervaringen op de open avonden heb ik gekozen om deze studie te gaan volgen. Ik heb een afspraak gemaakt voor een intakegesprek, en ben aangenomen!

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

De voornaamste reden dat ik voor EuroCollege heb gekozen is dat het versneld en begeleid is.

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en je vorige school?

Het grootste verschil tussen EuroCollege en mijn vorige school is dat er op het EuroCollege nooit lessen uitvallen. Daarnaast ben je op deze school geen nummertje en staan ze altijd klaar om je te helpen.

Heb je ‘no pain, no gain’ momenten ervaren?

Het duidelijkste ‘No pain, No gain’-moment was voor mij de eerste deadline van de opdrachten. Op EuroCollege zijn deadlines ook echt deadlines en dien je alles in te leveren. De eerste keer is dat voor mij nachtwerk geworden, maar bij de tweede opdrachten ging het prima.

Wat heb je tot nu toe geleerd op EuroCollege?

Wat ik tot nu toe heb geleerd op EuroCollege is structuur en discipline. Qua ondernemerschap heb ik ook aardig wat geleerd, mede door de docenten die uit het bedrijfsleven komen.

Hoe beschrijf jij de begeleiding bij EuroCollege?

De begeleiding op EuroCollege is prima. Je kunt aangeven dat je steunlessen wilt voor een vak of andere begeleiding. Daarnaast word je goed in de gaten gehouden door de stafleden. Tevens wordt er goed opgelet dat je de mobiele telefoon niet gebruikt tijdens de lessen.

Heb je een groot voorbeeld?

Mijn grote voorbeeld is Walt Disney. ”If you can dream it, you can do it.”

Welk beroep wil jij later gaan uitoefenen?

Later wil ik succesvol ondernemer worden. Op dit moment heb ik nog geen idee in welke branche, maar dat komt vanzelf wel.

Hoe kijk je terug op het eerste jaar?

Het eerste jaar ging relatief snel voorbij. Ik heb al mijn vakken gehaald en kan er nu dus weer tegenaan in het tweede jaar met de Senior Projects!

Hoe kijk je terug op jouw voorzitterssollicitatie?

Mijn voorzitterssollicitatie ging niet al te best, maar ik ben het vooral geworden door de antwoorden op de gestelde vragen. Ook als je geen voorzitter bent geworden, is het doen van deze sollicitatie een goede ervaring. Je leert er veel van.

Het project waar je bent ingedeeld, was dit je eerste keus?

Wat vind je ervan dat je dit project gaat doen dit jaar? Het project waar ik voor ingedeeld ben, was niet mijn eerste keus. Het project stond echter wel op nummer twee en ben erg blij met het project dat ik heb gekregen. Dit project heeft veel met de praktijk en retail te maken. Dit zijn de zaken die mij aantrokken in de keuze van de projecten.