Wie ben jij?

Hallo, mijn naam is Kevin Breggeman, ik ben 17 jaar, ik kom uit Nieuwersluis. Ik studeer op EuroCollege in Rotterdam en doe de opleiding International Business And Sales®. Ik ben gestart in september.

Waarom ben je naar EuroCollege gegaan?

De reden dat ik voor EuroCollege heb gekozen is door de zeer professionele uitstraling en erg positieve studenten die ik sprak op een studiebeurs en toen ging het snel. Ik kreeg een brochure waar heel de school tot in het kleinste details stond beschreven waardoor ik steeds enthousiaster werd. Toen heb ik gebeld en een afspraak voor een intakegesprek met de directeur gemaakt.

Na een zeer goed gesprek met de directeur was het alleen nog een kwestie van tekenen en het begon te lopen. Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Wat deed je hiervoor?

Voor dat ik naar EuroCollege kwam zat ik op de middelbare school, het Niftarlake College, een school in Maarssen-Broek.

Welke verschillen zie je tussen beide scholen?

Het verschil is eigenlijk heel erg groot. Dit komt natuurlijk dat het twee totaal verschillende scholen zijn. Mijn oude school is een middelbare school en EuroCollege is een vervolgopleiding maar de grootste verschillen zijn toch wel dat je op EuroCollege niet meer een leerling bent die moet slagen maar dat jij eigenlijk een talent bent dat met goede aandacht moet uitgroeien naar een topper.

Hierdoor krijg je heel veel aandacht en voel je jezelf echt een student en geen nummer, iets wat ik me op mijn andere school wel soms voelde.

Hoe bevalt het op EuroCollege?

Vanaf dag 1 van de introductiedagen leer je het belangrijkste wat er is, namelijk volwassen worden. Je wordt van een tiener een man die zijn zaken goed op orde heeft en die goed voor zichzelf kan zorgen. Maar ook leer je hoe je om kunt gaan met verschillende situaties en tegenslagen, en oplossingen hiervoor te vinden.

Waar ben je trots op?

Ik denk dat ik vooral trots ben op het feit dat ik naar EuroCollege ben gegaan en dat ik dus voor een opleiding heb gekozen waarbij je harder moet werken in plaats van alleen maar gezelligheid en geen discipline. Ik ben dus trots dat ik voor hard werken ga en niet voor alleen maar lang leve de lol.

Wat wil je later worden?

Wat ik later wil worden is een goede zelfstandige ondernemer en daarbij maakt het mij niet uit in welk product of welke dienst. Het gaat mij er meer om met een bedrijf bezig te zijn dan met alleen één bepaald product.

Maar voordat je daarmee aan de slag kan gaan moet je eerst eens leren te verkopen (sales). Je kunt het eigenlijk zien als bij de politie; hierbij mag je ook niet gelijk in een arrestatieteam maar moet je eerst veldwerk hebben gedaan.

Omschrijf de sfeer op school / in de klas.

De sfeer is uitstekend. Het is niet meer zo dat je wordt beoordeeld op hoe je er uitziet of wat je leeftijd is, maar veel meer op hoe je bent. Dit is op de middelbare school wel anders maar ik beschouw dat als een fase van volwassen worden. Nee, de sfeer kan niet beter. Iedereen kent elkaar, of het nu tweedejaars of eerstejaars zijn, of dat je hbo of mbo doet, het maakt niet uit.

Waar ga je stage gelopen?

Waar ik stage ga lopen is nog niet bekend maar daar ben ik wel hard mee bezig. Zo ben ik bezig met bedrijven als Nike maar dat is nog best lastig. Één ding is zeker, dat het een bedrijf wordt wat te maken heeft met inkoop, verkoop en met klanten. Ook vind ik het belangrijk dat het een internationaal bedrijf is, maar dat is logisch als je kijkt naar de naam van de opleiding.

Tot de dag van vandaag

Iets speciaals zijn echt heel veel dingen zoals de introductiedagen. Dit waren drie dagen die ik niet snel meer zal vergeten. Maar natuurlijk ook de locatie van de school, gewoon midden in de stad naast alle leuke kroegjes waaronder onze stamkroeg Melief Bender. Ook in de lunchpauzes zijn er genoeg restaurantjes waar je kan zitten en een lekker broodje kan eten.

Maar het belangrijkste vind ik toch wel het niveau van de stof die je krijgt. Dit is echt super maar dat komt ook door de leraren. Deze komen namelijk uit het vak en kunnen dus precies vertellen waarover het gaat met hun eigen ervaring. En toch dacht ik in het begin dat het heel moeilijk zou worden maar als je goed mee doet, is er niks aan de hand. Dan is het natuurlijk alsnog wel heel hard werken als je in twee jaar klaar wilt zijn, dus onderschat het niet.

Studeren bij EuroCollege is anders!
Op onze website vind je nog veel meer ervaringen en interviews bij nieuws.
Of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s voor meer impressies van EuroCollege.