Raven Dekker

Naam: Raven Dekker
Woonplaats: Haarlem
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: International Business & Sales (IBS) te Amsterdam.

Hoe ben je terecht gekomen bij EuroCollege?

Voordat ik begon aan mijn opleiding International Business & Sales op het EuroCollege, heb ik een technische opleiding gevolgd op een ROC in Beverwijk. Dit beviel mij echter niet, bovendien vond ik het tempo veel te laag. Toen ik had besloten om te stoppen met mijn opleiding moest ik op zoek naar een alternatief. Na wat informatie op internet te hebben opgezocht, stuitte ik op de website van EuroCollege. Ik zag meteen dat dit de perfecte school voor mij was! Wat mij het opviel aan deze school was de strenge selectie. De klassen bestaan hierdoor maar uit +/- 14 mensenen op de hele vestiging in Amsterdam zitten maar zo’n 70 studenten. Na de Open Avond was ik meteen overtuigd: “Dit is mijn school!”. De discipline, saamhorigheid, goede docenten in combinatie met hard werken sprak mij meteen aan.

Heb je al No pain, No gain-momenten ervaren?

Deze uitspraak staat voor wat wij allemaal doen op het EuroCollege: de beste resultaten halen en keihard werken! Iedereen coacht en helpt elkaar, dus ‘No pain, No gain’ is niet iets waar je in je eentje voor staat. Mijn eerste ‘No pain, No gain’-moment had ik toen ik een week ziek was. Echter moest ik net in die week enkele belangrijke deadlines halen. Uiteindelijk heb ik even doorgebeten en ben ik toch naar school gegaan om alles op tijd af te ronden. Deze week heb ik mijn CTI-training gehad. Dit warentwee dagen van half tien tot half acht ’s avonds waarin wij bijles kregen op het gebied van Nederlands en rekenen. Nederlands is een sterk vak van mij, maar rekenen ging wat minder goed. Dit resulteerde in een extra dag van half tien tot half acht… Dit was echt doorbijten, maar gelukkig hebben we elkaar er als klas doorheen weten te slepen en gingen alle toetsen aan het einde van de dag gewoon goed!

Welke verschillen zie je tussen EuroCollege en je vorige school?

De structuur en discipline op het EuroCollege is natuurlijk net even iets anders dan die van een normale school. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 75% van de lessen hebben gevolgd, anders mag je geen tentamens maken. Verder moet je elke donderdag in pak naar school komen, zodat je al een beetje kunt wennen aan de etiquette van het bedrijfsleven. De klassen zijn vrij klein, die van mij bestaat bijvoorbeeld uit 14 mensen. Het mooie hiervan is dat de docent iedereen voldoende aandacht kan geven. Natuurlijk is zo’n kleine klas ook heel gezellig!

Hoe heb je het persoonlijke aanmeldingsgesprek ervaren?

Ook de aanmeldingsprocedure gaat op het EuroCollege net iets anders dan op een reguliere school. Je hebt namelijk een intakegesprek met de directeur, Dhr. Van de Walle. Eerst werd ik daar wel een beetje nerveus van, de directeur van het EuroCollege moeten overtuigen dat ik gemotiveerd genoeg was. Uiteindelijk verliep het gesprek heel prettig en ging het over mijn motivatie, mijn ambities, mijn achtergrond etc.

Hoe ziet een EuroCollege schoolweek eruit?

De schoolweken hebben op het EuroCollege allemaal één kenmerk: regelmaat. De lessen beginnen altijd om 09:30 uur en eindigen om 16:50 uur. De lessen duren 50 minuten, maar je hebt tussen elke twee lessen 10 minuten pauze en in de middag een grote pauze van 40 minuten. De Albert Heijn en een goede broodjeszaak zitten om de hoek, dus er is nooit een tekort aan een goede lunch! In de studie-uren kun je bijna altijd al je huiswerk afmaken. Dit betekent dat als je even doorwerkt in de studie-uren, je thuis niets meer hoeft te doen.

Kun je de sfeer omschrijven op school en in de klas?

De sfeer op school is erg goed. Door de kleinschaligheid heerst er een soort ons-kent-ons-sfeer op school. Tijdens de pauze gaan we gezellig met z’n allen iets eten of bij mooi weer zitten we in de tuin. Op vrijdag gaan we vaak nog even een drankje doen in onze stamkroeg café de Gruter om het weekend mooi in te luiden!

Waar ga je stage gaan lopen?

Dit jaar hoop ik bij een financieel bedrijf (Hedgefonds of een investeringsfonds) stage te kunnen lopen. Investeren vind ik erg interessant en veel financiële bedrijven opereren ook nog eens internationaal. In mijn tweede jaar wil ik graag bij Thales, Imtech, Rheinmetall of een ander internationaal bedrijf stage gaan lopen. Het is overigens geen enkel probleem als je niet meteen weet waar je stage wilt lopen. EuroCollege begeleidt studenten heel goed bij het vinden van een stageplaats.

Welk beroep wil jij later gaan uitoefenen?

Later hoop ik iets met accountmanagement of marketing te kunnen gaan doen, omdat er in deze richtingen ruimte is voor creativiteit en dat spreekt mij heel erg aan. Als ik lang genoeg voor een bedrijf heb gewerkt, lijkt het me erg gaaf om zelfstandig ondernemer te worden.

Wil je na jouw mbo-opleiding doorstuderen?

EuroCollege is één van de enige onderwijsinstellingen in Nederland die een versnelde mbo- en hbo-opleiding mogen aanbieden. Het is dus op dit moment zeker mijn ambitie om nog een hbo-opleiding te gaan volgen. Op deze manier kan ik in 4,5 jaar tijd een mbo- én hbo-diploma halen.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik vorig jaar samen met een vriend een beleggingstrategie heb ontwikkeld. We begonnen heel sterk en het bleek een succesvolle strategie zijn. Helaas hebben uiteindelijk ook wat verloren. Maar daar gaat het niet om, ik ben uit mijn comfort zone gestapt en heb die stap durven te zetten. Dankzij deze ondernemersopleiding komt mijn ondernemerskant goed naar boven. Als ondernemer moet je niet bang zijn, maar vooral durven doen!