Wie ben jij?

Ik ben Sarah Samson en ik ben 19 jaar oud. Ik heb altijd al in Rotterdam gewoond, dus dat is met deze opleiding een voordeel. Ik volg de opleiding International Business & Entrepreneurship en ik ben dit jaar gestart.

Waarom ben je naar EuroCollege gegaan?

Ik heb voor EuroCollege Hogeschool gekozen omdat het mij zeer aantrok dat het een versnelde opleiding is. Daarbij sprak het gedisciplineerde en begeleidende systeem mij erg aan. Ik ben dyslectisch en heb regelmaat en structuur nodig.

Wat deed je hiervoor?

Ik heb mijn eindexamen op het Luzac College afgerond. Hierdoor was ik al erg gewend aan een strak systeem. Vervolgens ben ik begonnen aan Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam, maar dat beviel mij om meerdere redenen niet.

Welke verschillen zie je tussen beide scholen?

Het Luzac College en EuroCollege liggen op het eerste gezicht op één lijn. Versneld, gedisciplineerd en particulier. Dit spreekt mij zeer aan. Ze zijn hier wel fanatieker!

Heb je veel geleerd op EuroCollege?

Ik heb tot nu toe zeker al veel geleerd. De lessen worden gegeven door topdocenten, die mij weten te inspireren. Ik heb geleerd om eerst jezelf te leren kennen. Te weten wat jouw visie is en van daaruit te handelen.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de school. Er hangt een sfeer die enorm inspirerend is. Je wordt als het ware geïnspireerd om je toekomst waar te maken. Daarbij ben ik ook trots op de prestaties dat ik tot nu toe heb verricht.

Heb je al een No pain, No gain moment ervaren?

Jazeker! Ik heb één No pain, No gain moment gehad. Ik ging tijdens de herfstweek met vakantie. Dacht ik… maarja… deadline is deadline! Ik heb eigenlijk meer gestudeerd dan vakantie gevierd.

Wat wil je later worden?

Ik wil in de toekomst een eigen bedrijf opzetten. Na het afronden van de opleiding wil ik ervaring op doen onder een baas en een netwerk opbouwen. Daarna ga ik mijn eigen onderneming beginnen.

Omschrijf de sfeer op school.

Ik ben zeer te spreken over de sfeer op school. Mijn klas heeft voor deze korte periode al een hecht groepsverband. Erg gezellig is dat wij soms uit eten gaan en gezamenlijk drankjes doen in onze stamkroeg Melief Bender.

EuroCollege waardig

Elke donderdag komt iedereen in pak naar school. De eerste weken mag je in je eigen pak komen omdat de schoolpakken in productie zijn. Aan het zelf gekozen pak worden natuurlijk wel enkele eisen gesteld Het moet wel EuroCollege waardig zijn! Want de studenten vertegenwoordigen de school en houden de naam hoog. Daar is iedere student op EuroCollege trots op, en terecht!

Studeren bij EuroCollege is anders!
Op onze website vind je nog veel meer ervaringen en interviews bij nieuws.
Of bezoek onze Facebook of Twitter pagina’s voor meer impressies van EuroCollege. Of schrijf je in voor een open dag en ervaar het zelf!