Voorzitter SPR Abel Wibier

Student International Hotel & Hospitality Management EuroCollege Rotterdam.

Wie ben je?

Mijn naam is Abel Wibier.  Ik ben 23 jaar en kom oorspronkelijk uit Eindhoven. Sinds een jaar woon ik samen met mijn vriendin in Rotterdam. Ik volg hier de versnelde hbo opleiding International Hotel en Hospitality Management op EuroCollege.

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

Voordat ik hier begon heb ik de hogere hotelschool in Breda gedaan. Wegens omstandigheden heb ik de opleiding helaas niet gehaald. Bij EuroCollege in Rotterdam kon ik het versnelde traject volgen waardoor ik, met een tussenjaar fulltime werken, nauwelijks vertraging heb opgelopen. Daarnaast spreekt de werkwijze van EuroCollege mij erg aan. Hard werken wordt beloond en je krijgt persoonlijke aandacht. Voor bijna iedereen wordt een persoonlijk traject opgesteld waarbij je kunt kiezen voor extra ondersteuning of juist verdieping.

Welke opleiding deed je hiervoor?

In eerste instantie heb ik de mbo opleiding sociaal-cultureel werk afgerond in Eindhoven, maar dat bleek uiteindelijk niet mijn ding. Daarna heb ik een switch gemaakt naar de hogere hotelschool in Breda. Door omstandigheden heb ik het eerste jaar niet kunnen afronden en heb ik vervolgens een jaar in de keuken in een restaurant in Eindhoven gewerkt. Hier bleek ik echter geen voldoening uit te halen en besloot ik om de stap naar EuroCollege te maken.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Het grootste verschil is de persoonlijke begeleiding die je op EuroCollege krijgt. Er wordt enorm veel van je gevraagd als je een hele hbo opleiding in 2,5 jaar af wilt ronden. Gelukkig krijg je vanuit school goede begeleiding en ondersteuning. Daarnaast ligt het niveau van de versnelde hbo opleiding bij EuroCollege hoger dan op een reguliere hbo opleiding.

Naast je standaard vakkenpakket met examens en persoonlijke opdrachten krijg je ook nog de kans om jezelf in de praktijk te bewijzen door bijvoorbeeld het senior project in het tweede jaar.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Ik vind dat het niveau op EuroCollege hoger ligt dan bij mijn vorige opleiding. Het gaat sneller en je gaat dieper in op de stof. Dus ja, ik heb al veel geleerd. En zoals ik eerder al aangaf krijg je vanuit EuroCollege echt de mogelijkheid om het beste uit jezelf en je loopbaan te halen.

Ik zou EuroCollege dan ook zonder twijfel aanraden aan bekenden. De mate van persoonlijkheid en de ruimte die je krijgt om het beste uit jezelf te halen heb ik bij een andere opleiding nog niet meegemaakt.

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Dat ik verkozen ben tot voorzitter van het senior project is iets waar ik trots op ben. Het voorzitterschap brengt veel extra verantwoordelijkheden en taken met zich mee. Het is de perfecte mogelijkheid om je als leider of manager te ontwikkelen en jezelf klaar te stomen voor het echte bedrijfsleven.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Een specifiek No Pain, No Gain moment heb ik persoonlijk nog niet meegemaakt. Al moet ik wel toegeven dat het ritme in het tweede jaar enorm wennen is. Ik ben bijvoorbeeld net terug van mijn zomerstage en ik heb tussendoor helemaal geen vakantie gehad. Door het hoge tempo wordt er veel van de studenten gevraagd.

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Mijn ambities liggen in de hotellerie. Dat is ook de reden dat ik voor de versnelde hbo opleiding International Hotel en Hospitality Management heb gekozen. Ik zou graag general manager worden, maar het is ook mijn droom om een bed & breakfast in het buitenland op te zetten.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Zeker in het begin van het schooljaar word je strak in de gaten gehouden. Er gelden duidelijke regels en wanneer je die verbreekt heeft dat consequenties. Daar tegenover staat juist weer het ‘familiegevoel’ wat EuroCollege heel goed weet te creëren. De klassen zitten vol met gemotiveerde leerlingen die samen de eindstreep willen halen. Er vallen nauwelijks studenten af en omdat de groepen zo klein zijn komt niemand ermee weg om minder te doen dan de rest. Dat motiveert ook nog eens extra.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Het is mijn ambitie om uiteindelijk general manager te worden van een hotel. Ik geloof er heilig in dat dat niet lukt zonder de juiste kennis. Op het EuroCollege word je theoretisch zeer goed opgeleid en door het learning by doing principe krijg je de mogelijkheid deze kennis in de praktijk te brengen. Daarnaast ligt bij mijn opleiding de focus niet alleen op hotelkennis, je wordt ook nog eens echt opgeleid tot manager.

We doen praktijkervaring op door de stages die je kunt volgen en het senior project in het tweede jaar. De projectgroep waar ik voorzitter van ben houdt zich bezig met het organiseren van een charity diner voor het goede doel Make-A-Wish. Een mooi project dus om mee bezig te zijn.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege business school. Vragen? Neem dan contact op met Patricia Avci via mail of een app naar 06 482 547 53.