De introductiedagen zijn georganiseerd voor studenten, door studenten. In de maanden juli en augustus maken we dan ook kennis met de introductiedagen commissie.
In dit interview leren we de student Lisan Hagenaars kennen.

Wie ben jij?

Mijn naam ik Lisan Hagenaars ben 22 jaar oud. In 2017 ben ik begonnen met de mbo-opleiding International Business & Sales vervolgens ben ik doorgestroomd naar het hbo voor de International Business & Entrepreneurship.

Waarom heb jij gekozen voor EuroCollege?

Ik heb voor EuroCollege gekozen, onder andere omdat de docenten uit de praktijk komen. Voor ik naar EuroCollege kwam heb ik leerproblemen ondervonden en hoopte dat de levendige verhalen van de docenten hiermee zouden kunnen helpen. Dit plan heeft zeker gewerkt, vandaar dat ik ook voor mijn hbo-opleiding voor EuroCollege heb gekozen. Daarnaast is de sfeer op school super en het contact met de begeleiders persoonlijk. Ik wilde namelijk absoluut niet een nummer worden.

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen?

Na mijn hbo-opleiding wil ik graag een master gaan volgen. Daarna hoop ik te gaan werken in de marketing, met de focus op conceptmarketing. In een later wil ik graag mijn eigen onderneming, waarbij gefocust wordt op duurzaamheid.

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

Je passie en ideeën kan je met zowel je docenten als met je medestudenten delen. Je krijgt hierdoor constant tips en nieuwe ingevingen die jou een stap verder kunnen helpen.

Wat was het meest leerzaam tijdens jouw studie?

In mijn tweede jaar van de opleiding International Business & Sales heb ik een import- en exportplan geschreven. Dit traject heb ik met vallen en opstaan doorlopen. Toen ter tijd heb ik daar enorm veel van geleerd, want je leert omgaan met tegenslagen. Ook leer je waar je kwaliteiten liggen en waar je dus echt goed in bent.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Zoals ik eerder al zei: de sfeer op het Eurocollege is top. Voor mijn idee is EuroCollege al op zich zelf een grote studentenvereniging.

Heb je no pain, no gain momenten ervaren?

Absoluut, het kom je niet allemaal aanwaaien. Je moet hard werken voor je doelen, maar de waardering vanuit jezelf die je krijgt is zo’n mooi moment keer op keer.

Welke vaardigheden heb je meer ontwikkeld tijdens je studie?

Het zijn er voor mij meerdere. Zowel het behalen van mijn mbo-diploma als het doorstromen naar het hbo. Een paar jaar geleden kon ik daar van dromen en nu is het realiteit. Daarnaast de enorme groei die ik heb doormaakt als persoon is voor mij een van de grootste prestaties die je kan behalen.

Hoe heb je praktijkmomenten ervaren en waar heb je stagegelopen?

De praktijkmomenten, zoals stages, heb ik als zeer leerzaam ervaren. Het namelijk de uiteindelijke test of je de theorie kan vertalen naar de praktijk.

Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Leren om gaan met je teleurstellingen. Als je niet met je eigen teleurstellingen kan omgaan zul je nooit kunnen groeien.