De introductiedagen zijn georganiseerd voor studenten, door studenten. In de maanden juli en augustus maken we dan ook kennis met de introductiedagen commissie.
In dit interview leren we de student Ruben van Ravens kennen.

Wie ben jij?

Mijn naam is Ruben van Ravens, geboren op 16 maart 1999. Afgelopen jaren heb ik in Driebergen (Utrecht) gewoond. Op EuroCollege studeer ik International Business & Entrepreneurship en zal aankomend studiejaar mijn tweede jaar volgen.

Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

EuroCollege biedt mij de ondersteuning die ik nodig heb om mijn hbo te halen. Persoonlijke begeleiding en gemotiveerde medestudenten maken mijn studietijd een stuk gemakkelijker.

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen?

Al een lange tijd zou ik een eigen organisatie willen opzetten. Ondernemen zit echt in mijn bloed. Het is dus voor mij een droom om een eigen bedrijf te leiden.  

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

EuroCollege maakt gebruik van docenten die ervaring hebben in het bedrijfsleven. Deze hebben ieder een eigen ervaring waar ik veel van kan leren. Ook zijn er genoeg andere studenten met dezelfde ambitie die mij uitdagen.

Wat was het meest leerzaam tijdens jouw studie?

Tijdens de studie worden er verschillende activiteiten georganiseerd waardoor ik met veel verschillende mensen in contact kom. Mijn netwerk wordt verbreed en het is voor mij een stuk makkelijker om met anderen een gesprek te voeren.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Op EuroCollege hangt een gezellige sfeer. Doordat de totale hoeveelheid studenten relatief laag ligt ken je eigenlijk iedereen. Na de studiedag worden er ook voldoende activiteiten georganiseerd, zo zit je vaak na de studieweek in de stamkroeg.

Heb je no pain, no gain momenten ervaren?

Studeren kent ook tegenslagen. Een onvoldoende op een tentamen waar je veel tijd in hebt gestopt is een typische No pain, No gain moment.

Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je trots?

De cijfers die ik behaal op EuroCollege maakt mij het meest trots. Goede resultaten zijn een beloning voor het harde werk. Ik ben blij dat de cijfers die ik haal het harde werk ook laten zien.

Welke vaardigheden heb je meer ontwikkeld tijdens je studie?

Werken in teamverband is een vaardigheid die ik echt heb kunnen ontwikkelen afgelopen jaar. Hoewel er niet altijd in teams wordt gewerkt, zijn er veel momenten dat je met de gehele groep met de schouders er onder moet. Door samen goed te communiceren haal je het beste resultaat.

Hoe heb je de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stagegelopen?

De stage opdrachten zijn goed afgestemd op de theorie. Hierdoor kan ik de theorie toepassen in de praktijk. Dit helpt het stagebedrijf en ik laat een goede indruk achter bij de organisatie.

Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Door COVID-19 is EuroCollege genoodzaakt geweest om de studie thuis te vervolgen. Het studeren in huis vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Dit heb ik mezelf aangeleerd en is vorig jaar ook mijn grootste leermoment en persoonlijke ontwikkeling.