De introductiedagen zijn georganiseerd voor studenten, door studenten. In de maanden juli en augustus maken we dan ook kennis met de introductiedagen commissie.

In dit interview leren we de student Yentl van Boxtel kennen. 

Wie ben jij?

Mijn naam is Yentl van Boxtel en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer aan het EuroCollege in Rotterdam en volg de opleiding International Hotel & Hospitality Management. Momenteel zit ik in het tweede studiejaar van de opleiding.

Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

Ik heb voor het EuroCollege gekozen, omdat het een kleinschalige school is met kleine klassen en waar iedereen elkaar kent. Vanaf mijn kennismakingsgesprek kreeg het gevoel dat ik geen nummertje was en dat iedereen echt interesse had in mijn vaardigheden. Daarbij sprak de leesmethode en de discipline mij ook erg aan. Er wordt vooral lesgegeven zonder digitale materialen en aantekeningen maak je op papier. Klinkt misschien als tijdrovend, maar uiteindelijk blijft het zo wel het beste hangen en is geen les hetzelfde door de docenten uit het vakgebied.

Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen?

Ik ben een gedreven persoon die telkens een stapje verder wilt komen en mijn doelen en dromen wil verwezenlijken. Een daarvan is in de toekomst starten van een eigen onderneming, de touwtjes in eigen handen hebben en de kans krijgen om een eigen idee de markt op te brengen. Voordat ik deze droom werkelijkheid kan maken wil ik eerst meer ervaring op gaan doen binnen verschillende bedrijven, zowel in binnen- als buitenland, zodat ik die kennis mee kan nemen bij het opzetten van mijn eigen onderneming.

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

EuroCollege zorgt er telkens voor dat je wakker wordt geschut en dat je elk semester je dromen en doelen weer op een rijtje zet. Ook wordt je potentie en vaardigheden gezien en getriggerd zodat je nog harder gaat werken. Er komen gastsprekers op school langs en er worden veel events georganiseerd, zodat je ook ziet hoeveel tijd kost om een event te organiseren. Waarbij de weg naar succes nooit gemakkelijk is, maar kan starten bij het begin met het zien van mogelijkheden.

Wat was het meest leerzaam tijdens jouw studie?

Voor mij was het meest leerzame aspect toch wel het opzetten en uitvoeren van de projecten bij ons op school. Er komt veel meer bij kijken dan je van te voren had verwacht. Elk klein detail dat voor een gast van belang is, moet jij als projectlid zien en op nemen. Ook leerde ik een ander belangrijk aspect tijdens het organiseren van de projecten, dan pas leer je echt samenwerken. Als je denkt “ik kan goed samenwerken” dan kan het nog anders zijn als je een heel project met je medestudenten opzet en daarbij ook lessen met hen volgt. Voor je gevoel ben je 24/7 samen, maar leer je elkaar ook beter kennen en ga je ook inzien dat iedereen op een andere manier werkt als je maar elkaars waarden en normen respecteert.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Het is niet voor niets dat ik nu ook ben gestart met mijn hbo-opleiding op het EuroCollege in Rotterdam. Het voelt letterlijk als thuiskomen, zonder de bank en tv dan. Maar je wordt echt gezien, iedereen maakt een praatje met je. Voor mijn gevoel heb ik vrienden voor het leven gemaakt, ik ben na mijn mbo (ook op EuroCollege) een jaar naar Amerika geweest om daar een Advanced Diploma te volgen in Media & Art. En toen ik na dat jaar terugkwam was niks veranderd alles was hetzelfde en ik werd weer opgenomen binnen de groep. Dat is iets wat ik erg waardeer aan deze school hoe cliché het ook klinkt, we zijn wel een familie.

Heb je no pain, no gain momenten ervaren?

Ja meerdere malen, met het opzetten van de projecten of de dreiging van de korte deadlines. Maar 1 ding heb ik altijd geleerd ‘geef nooit op’. We gaan samen knallen en hard werken, want voor je gevoel ga je er alleen door heen. Maar al je mede studenten maken hetzelfde mee en ervaren dat zelfde gevoel van we zijn er bijna nog even de laatste loodjes en dat is zwaar. Maar de overwinning aan het einde voelt nog beter als je weet ik heb er alles aan gedaan.

Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je trots?

Voor mijzelf was 1 prestatie op zich al het afronden van mijn mbo opleiding waarbij ik 4 jaar in 2 jaar heb gepropt. En zonder studie vertraging heb ik mijn diploma in de wacht mogen slepen. En daarna starten met mijn Hbo opleiding was ook een onwijs grote stap en presentatie omdat er vroeger tegen mij was gezegd je kan het toch niet aan. Daarom ben ik onwijs trots op waar ik nu sta en volgt er nog een lange weg die ik met veel passie ga afleggen.

Welke vaardigheden heb je meer ontwikkeld tijdens je studie?

Een aantal vaardigheden die ik ontwikkeld heb gedurende mijn studieperiode is toch wel mijn planvaardigheid en het werken in teamverband. Tijdens mijn studie waren er korte deadlines en werkte je veel samen in teamverband. Dan pas leer je echt hoe het is om met een groep samen een project op te zetten en dat is niet altijd heel eenvoudig. Maar juist door jezelf te pushen om strakke planningen bij te houden en net dat stapje extra te zetten kun je heel ver komen.

Hoe heb je de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stagegelopen?

Ik heb de praktijkmomenten als zeer leerzaam ervaren ik heb in totaal nu op 3 plekken stagegelopen waaronder twee hotels en bij een event bureau. Alles wat je leert tijdens de lessen komt tot leven tijdens je stageperiode, omdat je dan werkelijk de handelingen kunt uitvoeren. Ook de afwisseling tussen theorie en praktijk is op school goed verdeeld. Hierdoor krijg je al tijdens je studieperiode de kans om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik heb stage gelopen hij het ‘Hampshire Hotel’ in Den Haag en bij het ‘Event Bureau Trouwen in het Bos’ gedurende mijn mbo opleiding. Nu ga ik naar mijn tweede jaar van mijn hbo opleiding en loop ik stage bij Hotel Indigo paleis Noordeinde.

Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Mijn grootste leermoment voor mijzelf was ‘geef nooit op je kunt veel verder komen dan je denkt’. Vaak houden mensen je klein en vertellen ze dat je toch niet meer kunt. Gedurende mijn studie aan het EuroCollege merkte ik pas echt wat voor passie en ambitie er in mij verscholen lag en dat ik mijn vaardigden kan gebruiken om ver te komen. Dat is ook iets dat ik ga doen, altijd een stapje extra zetten en genieten van het resultaat dat je hebt behaald met de mensen om je heen.