Voorzitter Hannelore Hein

Student International Event Management EuroCollege Rotterdam

Wie ben je?

Mijn naam is Hannelore Hein. Ik ben 21 jaar en kom uit Bloemendaal. Sinds ik de versnelde hbo opleiding International Event Management aan EuroCollege volg, woon ik in het mooie Rotterdam. Hier heb ik nog geen enkele dag spijt van gehad. In mijn vrije tijd doe ik fanatiek aan sport. Het liefst op het hockeyveld en anders in de sportschool.

Waarom wilde je naar EuroCollege in Rotterdam?

Een aantal jaar geleden heb ik EuroCollege op een beurs zien staan. Ze maakte meteen zoveel indruk op me met hun indrukwekkende stand, leerlingen allemaal in pak en een heel goed overtuigend verhaal. Ook het feit dat EuroCollege de enige school is die evenementmanagement als een studie op zich aanbiedt sprak mij erg aan. Bij de meeste opleidingen worden namelijk hotel- en eventmanagement samen gegeven. Het hotelwezen is echter niet mijn ding en dit weerhield mij ervan om deze studie te volgen. Toen kwam ik er dus achter dat je bij EuroCollege deze versnelde hbo opleiding, specifiek voor events, kunt volgen.

Een andere reden waarom ik voor EuroCollege heb gekozen is het begeleidend leren en het learning by doing principe dat hier wordt gehanteerd. Ik heb altijd al op kleine scholen gezeten waar een goed onderling contact was tussen de leerlingen en docenten. De discipline die je wordt aangeleerd en dat je in het tweede jaar meteen in het diepe wordt gegooid zie je op andere scholen niet zo sterk terug als hier.

Welke opleiding deed je hiervoor?

Ik ben na het basisonderwijs naar het VMBO-T gegaan. Dit heb ik soepel in vier jaar gehaald. Vervolgens heb ik op het Luzac College 4 en 5 havo gevolgd, waarna ik de opleiding Office Management op Schroevers heb afgerond. Dit is ook een particuliere versnelde opleiding.

Welke verschillen merk je met de versnelde hbo opleiding aan EuroCollege?

Alle opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd waren kleinschalig en versneld. Toch merk ik hier op EuroCollege wel degelijk verschil. Met name de discipline is anders dan dat ik gewend ben. De 10 geboden die naast de lift hangen en waarvoor ik heb getekend, de verschillende motiverende quotes en het feit dat we op donderdag allemaal in pak moeten, spelen hierbij een grote rol. Deze discipline die ons wordt aangeleerd en het learning by doing principe waren voor mij belangrijke punten om voor EuroCollege te kiezen.

Heb je al veel geleerd op EuroCollege?

Hoewel ik nog maar een halfjaar op EuroCollege studeer, heb ik al ontzettend veel geleerd. Dit komt voornamelijk door de docenten die hier lesgeven. Zij zijn zelf allemaal zeer succesvol in het zakenleven, waardoor ze ons echt laten nadenken in plaats van dat we alleen maar theorie uit een boek in ons hoofd moeten stampen. Je leert op deze manier creatief na te denken over het oplossen van problemen. Dat vind ik super interessant en leerzaam.

Waar ben je trots op bij EuroCollege?

Dat ik vanaf de eerste dag dat ik bij EuroCollege studeer goed ben opgenomen in de groep. Ook heb ik mezelf dit eerste halfjaar kunnen bewijzen aan mijn mentor, de docenten, het projectbureau en de heer van der Walle. Ik ben dan ook trots dat ik voorzitter ben geworden.

Heb jij al een No Pain, No Gain moment ervaren op EuroCollege?

Ja, een No Pain, No Gain moment heb ik inderdaad al mogen ervaren. Afgelopen tentamenweek hadden we 11 tentamens, met ontzettend veel stof, in twee weken. Ondanks dat ik me goed voorbereid had, was het een slopende week. Zo ben ik bijvoorbeeld in de tweede week iedere dag om 05.30 uur opgestaan om te leren. Uiteindelijk heeft mijn inzet wel zijn vruchten afgeworpen, want ik heb alle tentamens gehaald.

Welke functie of droom wil je later bereiken?

Wat ik wil bereiken ligt nog helemaal open. Ik vind het belangrijk dat ik kan blijven doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb. Wel weet ik dat ik dit ga vinden in de richting van de productie van evenementen. Vandaar ook mijn keuze voor de versnelde hbo opleiding International Event Management. Of dit nu zakelijke of informele evenementen zijn maakt mij niet uit. In de toekomst neig ik toch meer naar de organisatie van zakelijke evenementen. Maar nu ik nog jong ben lijkt het me ontzettend gaaf om een aantal grote festivals te organiseren. En wat ik ook nog eens zou willen proberen, is bij de televisie werken.

Hoe is de sfeer op EuroCollege?

De sfeer op EuroCollege is ontzettend fijn! We gaan hier erg gedisciplineerd te werk, maar zolang je je aan de regels houdt is er ook ruimte voor gezelligheid. Zo worden er regelmatig borrels georganiseerd en merk je een onderlinge verbondenheid. Of je nou eerstejaars Hotelmanagement bent of tweedejaars student Event Management, alle studenten van onze school gaan goed en met respect met elkaar om. Ik ga echt elke dag met plezier naar school.

Wat is jouw ambitie voor de toekomst?

Het is mijn ambitie om een baan te hebben waar ik alles van A tot Z regel. Het liefst met veel verschillende festivals en evenementen, want zaken regelen op de dag zelf vind ik het leukste. Een festival waar je het hele jaar aan werkt is niets voor mij.

Studeren aan EuroCollege – heb jij het in je?

Wil jij meer weten over onze versnelde hbo opleidingen in Amsterdam en Rotterdam? Meld je dan aan voor een open dag bij EuroCollege en ervaar zelf de unieke sfeer en werkwijze van EuroCollege business school. Vragen? Neem dan contact op met Sjoerd Dijkshoorn via mail of een app naar 06 212 037 83.