Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

De voornaamste reden om voor EuroCollege te kiezen is vanwege de kleinschaligheid van de school. Hierdoor word je binnen EuroCollege namelijk niet simpelweg benaderd als een van de studenten, maar is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht. Zo weten stafleden, docenten en andere studenten niet alleen wie je bent maar kennen ze je ook bij naam. Hierdoor is de sfeer en omgeving op het EuroCollege dan ook erg persoonlijk en vertrouwd.

Welke scholen heb je voor EuroCollege bezocht?

Voordat ik de keus liet vallen op EuroCollege heb ik de open avond van zowel Small Business & Retailmanagement aan de Hogeschool Rotterdam als die van het EuroCollege bezocht. Vanaf dat moment merkte ik al de verschillen tussen de beide scholen. Zo werd er op de Hogeschool Rotterdam bijvoorbeeld geen mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek geboden. Door de manier van presenteren bij de Hogeschool, had ik niet de klik die ik meteen voelde op de open avond van EuroCollege. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt.

Wat heb jij geleerd op EuroCollege?

Gedurende mijn jaren op EuroCollege heb ik mij van een schoolmeisje kunnen ontwikkelen tot eenvolwaardige student. Door de intensieve begeleiding, de vroege stages, professionele docenten en diverse evenementen die EuroCollege organiseert, maak je een snelle ontwikkeling door naar volwassenheid en zelfstandigheid. Zo weet jij je in drukke perioden in de omgeving van professionals staande te houden. Ook durfde ik voorheen bijvoorbeeld nooit te presenteren, maar heb ik mijn angsten kunnen overwinnen en ben ik het presenteren zelfs leuk gaan vinden. Ik ben EuroCollege dan ook erg dankbaar voor de persoonlijke ontwikkeling die ik in een inspirerende omgeving heb mogen doormaken en ben erg trots op het feit dat ik een studente ben aan het EuroCollege.

Wanneer heb jij een no pain no gain moment ervaren?

Mijn eerste trotse moment heb ik ervaren tijdens de Introductiedagen van 2017 toen ik na een sollicitatieprocedure als een van de leden van de Introductiedagen Commissie mocht fungeren. Na mijn eigen positieve ervaringen in het eerste jaar was het een hele mooie kans om dit aan de nieuwe studenten vanaf moment 1 door te geven. Na maanden voorbereiding, hebben wij deze dagen heel goed kunnen laten verlopen, met als eind een spectaculair eindfeest. De momenten toen de eerste studenten aankwamen, de korte nachten, de leuke activiteiten en niet te vergeten het eindfeest, deze momenten zorgden elke dag voor een lach op mijn gezicht. Bij het afscheid van de medeleden van de Introductiedagen Commissie, kwam bij de gehele groep een gevoel van trots op voor het resultaat dat wij hadden neergezet.

De Senior Projects zijn een hele leerzame periode, waarbij je wordt geconfronteerd met het “No Pain No Gain” als een van de leidraden van het EuroCollege. Zo zijn er vanuit elke hoek verwachtingen en ben je daarnaast ook nog bezig met je eigen cijfers en schoolwerk. Vooral de laatste periode heb ik deze momenten zelf ervaren. Het eind van het jaar was in zicht, tentamens naderden en de eindfase van het Senior Project kwam dichterbij. Echter na deze weken, was er een ontlading en tevens weer een moment van trots, vooral omdat dit de laatste gebeurtenissen zullen zijn als student aan het EuroCollege.

Daarna ben ik in het tweede jaar voorzitter geweest van het Senior Project. Samen met mijn drie medeprojectleden hebben wij een project mogen opstellen voor 9292.  Gedurende deze tijd is onder mijn leiding een mooi project neergezet.

Hoe omschrijf je de sfeer op school?

De sfeer op school is heel erg fijn. Zoals ik eerder al aangaf is EuroCollege heel erg persoonlijk, ondanks de verschillende studies, kent iedereen elkaar. Door de vele uren die je maakt op het EuroCollege, gaat het ook voelen als een soort tweede huis. Daarnaast wordt het harde werken ook beloond, zo zijn er regelmatig diners, borrels en leuke evenementen.

Welk moment blijft jou het meest bij van de afgelopen twee jaar?

In de afgelopen twee jaar heb ik niet een specifiek moment wat mij het meeste bijblijft, mijn gehele tijd op EuroCollege zal mij bijblijven. Mijn vrienden, de docenten, stafleden maar ook de gezellige borrels, de reis naar China in het eerste jaar, het gala in het eerste en tweede jaar maar ook vooral de mooie leermomenten die ik heb ervaren bij EuroCollege, zoals de Senior Projects, de bekendmaking hiervan en het telefoontje met de uitslag voor het voorzitterschap en vooral de band die je de afgelopen twee jaar hebt gebouwd met iedereen. Ook al zijn wij met de eindstages bezig en stevenen wij af op het behalen van onze diploma´s, de geest en vorming van EuroCollege zullen altijd in ons blijven.